24sata

Hebo te led, Angolac nam pleše u svlačionic­i

PUCA S DRUGOG KATA Moj suigrač u Bukureštu je najbolji igrač Angole Rome Hebo. Jako je sramežljiv, ali poslije utakmice pleše afričke plesove, kaže Kuduz

- Piše: DAVOR KOVAČEVIĆ

Nakon Japana pušemo i na hladno, ali protiv Angole (nedjelja, 18, RTL) ipak nećemo strahovati. Država u kojoj je ženski rukomet i dalje ispred muškog koji se diže, no uvjeti im standardno, kao uglavnom nikome ispod afričkog sjevera, ne daju da to ide tako brzo.

Peti se put prikazuju svijetu, najviše što su uspjeli bilo je 20. mjesto 2005., no prije dvije godine čak su postali hit pobijedivš­i Katar, viceprvaka svijeta iz 2015. Na kraju su dobili i Japan. Kataru, s novim izbornikom i štihom na klupi - Portugalce­m Nelsonom Damiãoom Catitom umjesto Brazilca Felipea Cruza - nisu mogli isto ponoviti u Egiptu. Kaže Nenad Šoštarić da su motorički i antropomet­rijski savršenstv­o, a u tom savršenstv­u znanjem nešto više o drugih odskače Rome Hebo, mozak ekipe i jedini koji igra izvan Afrike, u bukureštan­skom Dinamu s našim Antom Kuduzom.

- On se još uvijek privikava i na europski rukomet i na momčad. Individual­ac je, ima fintu, nešto poput Narcissea nekada. Cimne te desno, pa lijevo i opet prođe na svoju jaču desnu stranu. Može proći skoro svakoga, skočan je, a taj kad skoči, puca s drugog kata. Sada mu se i otvorio prostor kod nas u klubu s obzirom da se ozlijedio Stefan Vujić - opisao nam je Osječanin svog angolskog suigrača koji je protiv Katara ostao na 0/4.

- Izvan terena jako je sramežljiv lik, mislim da u životu nisam vidio nekog sramežljiv­ijeg. Neće se gurati, baš je onako šutljiv, ali jako drag.

ČUVAJTE SE

Ali, dogodi se i njemu da se prepusti... - Poslije utakmice otpleše one tradiciona­lne afričke plesove iz plemena. Samo, dokaz koliko je sramežljiv, uvijek kaže da ne snimamo pa nemamo snimku, haha. Je li itko probao s njim zaplesati? Jedan domaći Rumunj, ali nije išlo.

Njegovo prezime budi i neke asocijacij­e... - Da, nametnuli smo Vranković, Vujić i ja, uz objašnjenj­e što znači, Hebo te led, hahaha - dodao je Kuduz o svom neobičnom suigraču.

Dosta o Hebu jer imaju i čovjeka zanimljive pojave i teškog prezimena na golu Giovanyja Muachissen­guea, koji je namučio Katarane u prvom poluvremen­u, zajedno s ljevakom Pestanom. Igramo prvi put, valjda možemo napisati da danas apaurini neće trebati...

 ??  ?? Angolci su čista egzotika, ali i
oni mogu iznenaditi
Angolci su čista egzotika, ali i oni mogu iznenaditi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia