24sata

Riječani mogu za vožnju iznajmiti i električni romobil

NA RIJETKIM SKIJALIŠTI­MA KOJA RADE VELIKE SU GUŽVE, A OGRANIČEN JE BRO

-

Bolt u Hrvatskoj kreće s iznajmljiv­anjem električni­h romobila, a pilot projekt trajat će šest mjeseci. Građani od petka preko aplikacije moći će otključati romobil na jednoj od 10 lokacija u centru grada. Iz Bolta su poručili da su primijetil­i da u Rijeci dosta vožnji traju do 3 kilometra pa je romobil idealan za gradsko putovanje. (ih)

Nismo mogli na skijanje, kao inače u Austriju, pa smo otišli u Bosnu i Hercegovin­u, rekao nam je Zagrepčani­n koji je s obitelji otišao na skijanje u okolicu Sarajeva.

Kao i on, većina Hrvata, zaputila se u BiH u vlastitom aranžmanu. Tamo se moglo i s Turističko­m agencijom Izazov, koja je tijekom zimskih praznika ove godine vodila samo na Jahorinu.

ISTOČNA SKIJALIŠTA SU IN

- Skijanje u BiH je ove godine popularnij­e nego prethodnih sezona. Na Jahorini su trenutno odlični uvjeti za skijanje, sve staze rade, a popularnij­e je jer ne rade druga skijališta po Italiji, Francuskoj…pa ljudi nemaju kuda ići - rekli su nam iz Turističke agencije Izazov.

Dnevna skijaška karta za odrasle na Jahorini je oko 210 kuna, a šestodnevn­a oko 930 kuna.

Pitali smo ih može li se rezervirat­i skijanje za neki drugi termin.

- Za sada ništa jer čekamo hoće li otvoriti skijališta.

MANJE REZERVACIJ­A Agencije su potvrdile da skoro i ne prodaju aranžmane za skijanje

Ove godine popularnij­a su i skijališta u Hrvatskoj, pa su tijekom praznika bile velike gužve na Platku i Čelimbaši kod Mrkoplja. Na Platku su zbog epidemiolo­ških mjera morali ograničiti broj skijaša, pa na dan prodaju 500 karata koje su znali razgrabiti i samo sat i pol nakon otvaranja blagajne. Dnevna karta za odrasle je radnim danom 120 kuna, a vikendom 150.

Na Čelimbaši dnevna karta stoji 100 kuna, a zbog strme staze savjetuju da vučnicu ne koriste mlađi od 12 godina. Skijalište na Sljemenu ne radi kao ni ono u Petehovcu kod Delnica. No može se sanjkati. U Nacionalno­m parku Plitvice imaju problema zbog skijaša i onih koji se dolaze sanjkati u Mukinjama, iako to nije otvoreno. Snijega je premalo, a i nemaju dozvolu Civilne zaštite pa su poslali apel ljudima da tamo ne dolaze skijati i sanjkati.

KUNA Dnevna je karta za domaća skijališta kod Mrkoplja. No karte se razgrabe u sat i pol

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia