24sata

Oh, ne opet! Dokad će peh pratiti Luku?

PEGULA IZ OGULINA

- Pišu: DAVOR KOVAČEVIĆ, ANTE BUŠKULIĆ

Šefe, trebam vas na kratko. Ne mogu, previše me boli, obavijesti­o je Luka Cindrić (27) izbornika Linu Červara nakon utakmice s Japanom.

Ta će četiri gola Japanu biti sav njegov doprinos na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, “kauboji” su opet ostali bez ponajbolje­g igrača. Eh sad, je li ga izbornik mogao poštedjeti kao Karačića i Šegu? Ostaje činjenica da se Cindrić, u najboljim igračkim godinama, i treći put za redom ozlijedio na velikom natjecanju. U reprezenta­ciji je od 2014. i ima samo 68 utakmica... Da bi moglo kulminirat­i u takav epilog, s kartom za odlazak kući, Lino Červar natuknuo je još na dan kad se odlučio za 20 igrača koje će voditi na SP.

- Imamo problem s Cindrićem.

Unatoč tome, Červar je za prvi krug izabrao četiri pivota, od kojih Šipić protiv Japana nije ni igrao, a dva srednjaka, kapetana Duvnjaka, kojeg tradiciona­lno trebamo maksimalno štedjeti, i načetog Cindrića. Obojica su morala stisnuti više od očekivanog. Cindra, nažalost, nije izdržao. Previše se puta ponovilo da bi bila samo slučajnost u krivo vrijeme, Cindrić je i u Kielceu pa Barceloni vukao i vuče ozljede, sitne ili veće. Pa i prije nego je s Barcelonom otišao na završnicu Lige prvaka, koljeno je počelo smetati. Međutim, problem koji dugo vuče i neuspješno rješava zove se aduktor. Prije dvije godine eliminirao ga je sa SP-a u Njemačkoj i Danskoj. Prošle godine na srebrnom Euru bio je karika koja bi nam vjerojatno značila zlato. Problem s listom i gležnjem javio se protiv Nijemaca, kada smo osigurali polufinale. I sada, kad je Egipat mogao konačno postati njegov veliki turnir, opet će drugi morati povući. Duvnjak, a od drugog kruga Igor Karačić.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia