24sata

Sosa: Pa već imam najdulji staž u klubu

Uz igrače Bayerna najviše me oduševio Jadon Sancho iz Dortmunda, a lakše mi je igrati Bundesligu nego drugu ligu, kaže Sosa

- Piše: HRVOJE TIRONI

U životu nikada nije sve bajno, treba proći i kroz teže periode, a tko to izdrži dočekat će svojih pet minuta. Protekle dvije godine nisu bile dobre niti za mene niti za momčad, a sada je konačno sve sjajno, priča nam Borna Sosa (22).

Mladi hrvatski reprezenta­tivac igra u fantastičn­oj formi, te je jedan od najboljih igrača Stuttgarta. Sosa se ove sezone već nekoliko puta našao i u najboljoj momčadi kola. A oduševio je i protiv Borussije Mönchengla­dbach. Prvo je skrivio penal, pa asistirao (bila mu je to treća asistencij­a u zadnjih šest nastupa) za 1-1, a onda “imao prste” i u akciji kod penala iz kojeg je Stuttgart stigao do konačnih 2-2.

- Puno lakše mi je igrati Bundesligu. Ovdje gotovo sve momčadi igraju ofenzivno pa ostavljaju puno prostora iza svojih leđa, igra se dosta riskantnij­e nego u drugoj ligi. Naravno, u Bundesligi je nogomet puno brži, dinamičnij­i i okomitiji, a ja imam predispozi­cije za takvu igru, pa mi se lakše ovdje snaći. No, Bundesliga zahtjeva puno više trke, zalaganja i koncentrac­ije, fizički je puno zahtjevnij­a.

Zanimljivo, imate 22 godine, a već ste jedan od iskusnijih igrača u momčadi...

- Pa ja sam već igrač s najduljim stažu ovdje u Stuttgartu! Da, nas četvorica ili petorica smo istovremen­o došli prije tri godine, a i po dobi spadam među starije u svlačionic­i. A tko vas je od igrača najviše impresioni­aro u Bundesligi? - Ma svi u baš Bayernu “lete”, a baš me impresioni­rao Jadon Sancho iz Dortmunda, nisam mislio da je baš tako dobar završio je Sosa.

 ??  ?? Sosa u zadnjih šest kola ima tri asistencij­e
Sosa u zadnjih šest kola ima tri asistencij­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia