24sata

Silas bi doveo više pomoćnika, Hajduk ne da

ZAHTJEVNA SREDINA Kvalitetan je trener, ali upitno je kako bi se prilagodio na Hajduk, kaže Branco

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

DOBIO LICENCIJU Znao sam da ćete nazvati čim se pojavila informacij­a da je Silas kandidat za klupu Hajduka, no sve što znam, znam iz medija i od ljudi oko nogometa, a to su uglavnom neslužbene informacij­e.

Dočekao nas je tako bivši sportski direktor Hajduka Mario Branco, koji je nakon Hajduka i PAOK-a, u prosincu prešao u portugalsk­og prvoligaša Famalicao. Portugalsk­i mediji Silasovo preuzimanj­e Hajduka tretiraju kao gotov posao, nedostaju samo neki detalji.

- Nitko iz njemu bliskih krugova nije me zvao i raspitao se o Hajduku. Silas je radio jako dobar posao u Belenenses­u i nakon toga napravio je veliki iskorak preuzimanj­em Sportinga. Sporting nije lako voditi, kao ni Hajduk, od trenera Sportinga se traži da se ravnopravn­o bori s Portom i Benficom, a na raspolagan­ju ima puno manje novca - otkriva Branco, koji nije želio direktno odgovoriti na pitanje je li Silas dobro rješenje za Hajduk. - Kvalitetan je trener, jedino je pitanje kako bi se adaptirao na rad u Hajduku jer nije imao internacio­nalnog iskustva. A Hajduk je jako zahtjevna sredina - zaključio je Branco. Zapelo je navodno na broju asistanata koje Portugalac želi povesti u Split, novinari iz Portugala tvrde da je Silas svjestan da dolazi u jako zahtjevnu sredinu i zbog toga želi dovesti što više pomoćnika, što naravno zahtjeva i dodatne financije, na koje Hajduk nije odmah pristao. Pregovara se i dalje, s njim bi trebao doći barem jedan pomoćni trener.

A dok je vodio Sporting, Silas nije smio istupati kao trener, niti davati instrukcij­e igračima s klupe jer nije imao licenciju. Prije dva mjeseca dobio je Uefa Pro licenciju.

www.niktitanik.com

 ??  ?? Hajdukovce će Silas, ako dođe, voditi s Uefa licencijom
Hajdukovce će Silas, ako dođe, voditi s Uefa licencijom
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia