24sata

SLAVILA JE 99. S DVIJE PATKICE...

JELOVNIK Betty White kaže da je uživala uz hot dog i pržene krumpiriće. Dobila je i ruže

- Piše: PETRA KANIĆ

VESELA GLUMICA

Ne žalim ni za čim u životu. Smatram se najsretnij­oj curom na cijelom svijetu, rekla je svojedobno legendarna glumica Betty White, koja je jučer proslavila 99. rođendan.

Ranije je najavila kako će ovaj rođendan provesti u karanteni hraneći patke koje je dođu obići svaki dan. Njezini glasnogovo­rnici pojasnili su kako je riječ o dvije patke koje redovito dolaze na njezino veliko imanje.

- Budući da punim 99 godina, mogu ostati budna koliko god želim, bez traženja dopuštenja - napisala je Betty ranije u mailu za Associated Press. Njezin rođendansk­i obrok bio je hot dog i prženi krumpirići, a njezin dugogodišn­ji prijatelj Jeff Witjas poklonio joj je buket ruža. Betty pitaju koja je tajna dugog života, a ona ima pomalo neobičan “recept”. - Ne jedem doručak, za ručak jedem sendviče. Obožavam hot dog i pržene krumpiriće, a sve zalijem dijetalnom Coca Colom. Svake večeri popijem jednu čašu votke, a više od toga popijem jedino kada se nađem s prijatelji­ma - ispričala je prije nekoliko godina. Betty su prije sedam godina uvrstili u Guinnessov­u knjigu rekorda kao glumicu s najduljom karijerom. Godine 1939. zaposlila se na radiju jer su je na audicijama odbijali s izgovorom da ‘nije fotogeničn­a’. Tek je osamdeseti­h ostvarila ulogu karijere u seriji “Zlatne djevojke”. Bila je jedna od prvih producenti­ca televizijs­ke serije “Life With Elizabeth”, u kojoj je glumila od 1953. do 1955. Dobila je nagradu Emmy za uloge u “The Mary Tyler Moore Show”, “Zlatnim djevojkama” te za voditeljic­u kviza “Just Men!”. Udavala se tri puta, a nakon što je njezin treći suprug Allen Ludden preminuo 1981. godine, više nije išla pred oltar. Kad ju je voditelj Larry King (87) pitao zašto, odgovorila je: ‘Jednom kad si imao najboljeg, što ti još treba?’

 ??  ?? Kaže da sada može ostati budna koliko želi i da ne treba ničije dopuštenje
Kaže da sada može ostati budna koliko želi i da ne treba ničije dopuštenje
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia