24sata

PODSJEĆA NA PORTUGAL: VIŠE NE GLEDAMO U POD

HRVATSKA - ANGOLA 28-20 Ovo je juha, ništa, Hrvatska je pokazala što je na Euru. Nismo u natjecatel­jskoj formi, mučimo se, imamo problema s pripremom..., nabrajao je Červar nakon 40 minuta mučenja s Afrikancim­a

- Pišu: DAVOR KOVAČEVIĆ, JOSIP TOLIĆ

Pokazali smo veću želju nego prošli put. Prvenstvo je složeno, neki nisu bili u izolaciji i trenirali su, a mi nismo bili u treningu i imamo problema s pripremom.

Tako je Lino Červar govorio nakon pobjede rukometaša nad Angolom 28-20 (12-11). Više je pričao o uvjetima nego o igri, koja je u prvom dijelu bila loša. - Rusija, Poljska, Bjelorusij­a... lete po terenu, igrali su prvenstva cijelo vrijeme, u natjecatel­jskoj su formi, a mi nismo, mučimo se. Zato je ovo SP posebno, ali ne ponovilo se - kaže Lino.

MARTINOVIĆ UŠAO U 20. MINUTI

Hrvatska je izborila drugi krug, a u utorak protiv Katara igra za dva boda koja bismo prenijeli. Ako uz to i Angola svlada Japan, naši će prenijeti četiri. - Ovo je juha ovdje, ovo je ništa, Hrvatska je pokazala što je na zadnjem Euru. IHF je napravio veliki potez jer je okupio 32 reprezenta­cije usred krize, htio je pokazati da život ide dalje. Kvaliteta? Kako možete govoriti o kvaliteti kad neke reprezenta­cije nisu znale ni 20 sati prije utakmice hoće li nastupiti? Neke su slale i juniore. Norveška je s jednom momčadi igrala kvalifikac­ije, a s drugom SP. Prava snaga vidjet će se u Tokiju zaključio je Červar.

U 38. minuti Hrvatska je vodila 15-13, Afrikanci su dobili igrača više i sedmerac. Ali Chicola gađa Pešića u glavu i dobiva crveni karton. Tu je sav strah nestao. Otprilike u istoj fazi utakmice kao “portugalci” 2003. protiv Saudijske Arabije. Sjećate se, Hrvatska je tada izgubila od Argentine i gubila na poluvremen­u od Arabije, a potom promaršira­la do svjetskog zlata. Sad se 40 minuta mučila protiv Angole. Ako smo Japan pripisali lošem danu, a najboljem japanskom u povijesti, Angolci su potvrdili da imamo problema. Prvi je i najveći obrana. Previše odbojke, premalo kontakta koji će umiriti protivnike. A bez toga ne ide jer ako im daš prostora, onda i Angolac Pestana i Japanac Agarie izgledaju kao Hansen i Sagosen. To je tako ako ih ne udariš u kost i meso. Lino je danas priredio igru s tri dešnjaka. Uz Mamića i Duvnjaka napad je od početka držao debitant Kević. Ljevaku se okrenuo tek nakon 20 minuta, pa kad je Martinović krenuo dugim koracima grabiti terenom i letjeti, sve je odmah izgledalo jednostavn­ije za naš napad. Duvnjaka smo, čak i kad su Angolci

još bili blizu, uspjeli nešto odmoriti. U većoj i boljoj ulozi vidjeli smo Brozovića, Martinović­a, Mamića, Mandića, Čupića, na kraju je šuterski kapacitet stigao pokazati i Jaganjac.

‘REKLI SMO SI DA UŽIVAMO’

- Počeli smo malo u grču, to nismo nikako htjeli, ali pokazali smo u nastavku kakvu Hrvatsku želimo vidjeti. Utakmica protiv Japana možda nam je uzela malo samopouzda­nja. Treba nam malo vremena - rekao je Martinović, koji je zabio pet golova iz sedam pokušaja. Više od njega zabio je samo Čupić šest.

Što su si rekli u svlačionic­i da su tako proigrali u nastavku? - Rekli smo da trebamo više uživati, da ne smijemo igrati u grču, nego uživati, igrati jedan za drugog. Onda smo napravili razliku kaže Ivan. Ivan Pešić bio je igrač utakmice, a Manuel Štrlek je zaključio: - Prenijeli smo nervozu s početka u ovu utakmicu. Čim smo počeli gledati u suigrača, a ne u pod, odčepilo nam se.

 ??  ??
 ??  ?? OTVORILO SE
Hrvatska se mučila
i protiv najvećeg autsajdera skupine
OTVORILO SE Hrvatska se mučila i protiv najvećeg autsajdera skupine
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia