24sata

A pravo da mu država ruši i gradi kuću? ENU NALJEPNICU, EĆ GODINAMA

-

No kuća još nije srušena, ali sad ima crvenu naljepnicu i oznaku za rušenje, što bi inače značilo da će posao za koji Žinić junior nije svojedobno pribavio dokumentac­iju - obaviti država. Susjedi nam kažu da je planirao rušiti kuću.

- Ta je kuća pogođena još u Oluji 1995. Potres joj nije skoro ništa napravio, osim što, evo, visi malo ovaj dio. Ništa joj nije, osim onog što je već prije bilo. Evo, dimnjak joj još stoji - kažu nam susjedi.

Mlađi Žinić nije nam se javio odgovoriti kako je došlo do crvene naljepnice. No inženjer Josip Atalić, koji vodi tim statičara koji procjenjuj­u oštećenja, kaže kako je, izgleda, napravljen­a greška, odnosno naljepnica je stavljena preventivn­o.

- Inače, kuće koje su već bile srušene od prije ne dobivaju crvene naljepnice. Ta je ulica obiđena neposredno nakon potresa. Naljepnica je stavljena preventivn­o, ali je u aplikaciji uneseno da je od prije oštećena i da je napuštena. Svi podaci iz aplikacije dostupni su svim službama, tako da s tim opisom ta nekretnina neće moći biti srušena o državnom trošku - kaže Atalić.

Ali ono što ističe nakon provjere je da njihovi inženjeri sigurno nisu napisali veliko crveno slovo “R”. Tko je onda tako označio kuću kako bi se uklopila u one oštećene potresom?

KUPIO JU JE ZA 88.000 KUNA

S OKUĆNICOM Dario Žinić kuću je kupio za 88.000 kuna. S okućnicom ima 622 četvorna metra. Tu planira sebi sagraditi novu kuću.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia