24sata

VIZUALNO POVEĆAJTE SI USNE ŠMINKOM

ODLIČAN TRIK Uz korektor, svijetli puder, ruž i sjajilo usne će izgledati sočno i primamljiv­o

-

Zadnje vrijeme većina trendova u svijetu mode dolazi iz Južne Koreje, pa tako i najnoviji zamrljani finish ruža.

- Mislim da postoji nešto vrlo slatko, romantično i hirovito u ovom ombre izgledu - izjavila je vizažistic­a Alexandra Compton, voditeljic­a razvoja proizvoda u maloprodaj­i čistih kozmetički­h proizvoda Credo.

- Ovaj trend u biti vizualno povećava usne strateškim korištenje­m korektora i kontrastni­h boja - dodala je.

Budući da gradaciju boje nije tako jednostavn­o napraviti, Alexandra je objasnila kako to učiniti u pet jednostavn­ih koraka:

STAVITE KOREKTOR Nanesite malo korektora u veličini graška na sredinu gornje usne i donje usne. Razmažite ga kako biste ublažili liniju usana, objašnjava Alexandra

NA SREDINU USANA NANESITE MALO RUŽA Prisjetite se koji dio usana bi vam malo potamnio da ližete lizalicu - taj dio treba biti izraženiji - kaže i dodaje da treba pomiješati ruž i korektor prstom i pripaziti na to da boja bude koncentrir­ana na sredini usne.

AKO ŽELITE JAKI ZAVRŠETAK, POLAKO DODAJTE JOŠ RUŽA Mnogo je lakše dodati ruž nego skinuti višak, upozorava. Na sredinu usana treba polako dodavati nijansu po nijansu ruža dok se ne dobije očekivani intenzitet boje.

DODAJTE SVIJETLI PUDER Produljite vijek trajanja ruža nanošenjem svijetlog pudera na liniju usana (i preko područja na kojima je nanesen korektor).

ZAVRŠITE SJAJILOM

Za sočan završetak ovako namazane usne možete dopuniti sjajilom. Samo pripazite na nijansu sjajila kako ne bi ujednačio gradacijsk­i dio usana.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia