24sata

IGRAČE POSLIJE PORAZA VODIO U TVORNICU!?

KARIZMATIČ­NI MANIJAK Tako je novog Hajdukova trenera Paola Tramezzani­ja opisao sportski direktor Nikoličius APOEL LIVORNO

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Ne slažemo momčad za iduću sezonu nego i ove sezone idemo izboriti Europu, Konferenci­jsku ligu, rekao je Hajdukov predsjedni­k Lukša Jakobušić.

Predstavlj­ao je novog trenera, umjesto Bore Primorca na klupu je sjeo talijanski stručnjak Paolo Tramezzani (50). S Hajdukom je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine, a jučer je odradio prvi trening.

- On je energični, karizmatič­ni manijak, u pozitivnom smislu jer 24 sata živi nogomet - objasnio je svoj izbor sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

ČEKAJU NAS ČAK 22 UTAKMICE

Tramezzani je igrao za Inter i Tottenham, a trenirao je Lugano, Sion, APOEL i Livorno. - Znam da sad i nije dobar trenutak, ali život me naučio da, ako dam sve od sebe, s igračima mogu napraviti određeni iskorak. Utakmica je već u petak, a igrače od prvog treninga želim povesti u pravom smjeru. Moraju vjerovati u sebe - izjavio je na predstavlj­anju Paolo Tramezzani pa dodao:

- Moram se brzo upoznati s

2016.-2017. igračima, čeka nas mnogo utakmica, želim im uliti samopouzda­nje, entuzijaza­m. Do kraja sezone čekaju nas 22 utakmice u prvenstvu, vjerujem da imamo kvalitetne igrače i da možemo igrati dobar nogomet.

Vaš bivši igrač Goran Jozinović nam je rekao kako ste, nakon jednog poraza u Luganu, u šest ujutro momčad odveli u tvornicu. Planirate li slične stvari i s Hajdukom?

ČESTO MIJENJA KLUBOVE

- Nadam se da neću trebati, ali nakon toga smo imali dobru reakciju. Igrači moraju osjetiti život i izvan nogometa. Ako pobjeđujem­o, život je lijep, ali svi moraju davati maksimum. Ako dajete 100%, nitko vam ne može reći ništa čak i ako rezultati nisu dobri.

Hajduk je u posljednje vrijeme mijenjao mnogo trenera, a i vi ste mijenjali mnogo klubova. - Razgovarao sam sa sportskim direktorom o tome. No nadam se da ću u Hajduku ostati dulje od uobičajeno­ga. Hajduk je velika prilika za mene - zaključio je Tramezzani.

LUGANO

SION

2017. I 2020.

2018.-2019.

2019.-2020.

 ??  ?? Trenirao ga je u dva navrata, ukupno u 29 službenih utakmica, dobro se snašao...
Najdulje (31 utakmicu) zadržao se na Cipru, ondje je osvojio i naslov prvaka
Bio neuspješan u Livornu, u sedam utakmica imao je pet poraza i samo dva remija
Trenirao ga je u dva navrata, ukupno u 29 službenih utakmica, dobro se snašao... Najdulje (31 utakmicu) zadržao se na Cipru, ondje je osvojio i naslov prvaka Bio neuspješan u Livornu, u sedam utakmica imao je pet poraza i samo dva remija
 ??  ?? Lugano je vodio u 18 utakmica, s tom momčadi izborio je plasman u Europu
Lugano je vodio u 18 utakmica, s tom momčadi izborio je plasman u Europu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia