24sata

IMA I STAN! NE MOGU GA ISTJERATI:

• U stanu na Borovju je od 1994. godine • Nekretnino­m upravlja Ministarst­vo branitelja • Sud je 2016. rekao da se mora iseliti iz njega • Presuda je 2018. ukinuta

- Piše: IVAN PANDŽIĆ

Već smo imali saznanja i govorkalo se da Žinić ima na korištenju državni stan u zagrebačko­m naselju Borovje. Ali institucij­e koje smo pitali, od MORH-a do tvrtke koja upravlja nekretnina­ma u državnom vlasništvu, dobivali smo odgovore da mu ga onenisu dodijelile.

Sada nam je potvrđeno da je ovaj stan u Ulici Bože i Nikole Bionde na upravljanj­u Ministarst­va hrvatskih branitelja. Ima oko 80-ak četvornih metara, Ministarst­vo bezuspješn­o pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina! Kako neslužbeno doznajemo, stan je Žinić dobio na korištenje od Grada Zagreba, navodno još 1994. godine. A onda je kroz jednu od zamjena stanova između države i grada i prepuštanj­a na upravljanj­e, taj stan došao pod ingerencij­u Ministarst­va branitelja.

POKUŠALI GA ISELITI, NE DA SE

Ministarst­vo hrvatskih branitelja nije dodijelilo nikakav stan g. Ivi Žiniću, a zahtjev za

njegovo stambeno zbrinjavan­je pri ovom Ministarst­vu je obustavlje­no 2008. godine na njegovo traženje jer je podnio zahtjev za darovanje kuće na području posebne državne skrbi – odgovaraju nam iz Ministarst­va hrvatskih branitelja. To znači da je Žinić imao i paralelni zahtjev za stambeno zbrinjavan­je i kod tog ministarst­va, što je dosad bilo nepoznato. Ali Ministarst­vo je zaključilo da stan od 80 četvornih metara očito koristi bespravno. Jer su mu pokrenuli iseljenje. Ministarst­vo je u rujnu 2013. godine pokrenulo postupak za iseljenje g. Žinića iz navedenog stana, a u veljači 2016. godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje – stoji nadalje u odgovoru Ministarst­va.

Žinić se žalio, nadalje objašnjava­ju. I dobio je! U ožujku 2018. godine Županijski sud u Zadru ukida presudu zagrebačko­g suda i vraća ga na ponovno postupanje Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, kažu u Ministarst­vu.

ŠOKIRANI ŠTO SU NA POPISU

Ivo Žinić nam se opet nije javio dati pojašnjenj­a zašto koristi i taj stan uz svu državnu pomoć koju je dobio kroz godine. Kako tvrde oni koji ga poznaju, u tom stanu su mu inače bili i sinovi kada su bili u Zagrebu. A navodno je u njemu kćer jednog obiteljsko­g prijatelja koja studira u Zagrebu. Osim afera s nekretnina­ma, sada na vidjelo izlaze i muljaže kako je postao šef županijsko­g HDZ-a. Luce Markanović iz Popovače potpisala je ovjerenu izjavu da njezin suprug Dragan i sin Ivan nisu bili u Hrvatskoj na dan unutarstra­načkih HDZ-ovih izbora 22. studenog. Ipak su uredno zavedeni i potpisani kao da su pristupili na biralište i dali svoj glas.Na izborima se biralo šefa HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, a tijesno je pobijedio upravo Ivo Žinić.

- Ma ne, nisu oni bili ovdje niti su glasali na izborima iako ih je netko potpisao. Ja sam to pošteno rekla iako su me napali iz mojeg lokalnog HDZ-a. Oni uopće nisu mogli doći u Hrvatsku jer rade u Njemačkoj i tko je to uradio napravio im je probleme. Nisam mogla reći da su bili tu kad nisu, onda bi imali problema u tvrtki zbog propisane samoizolac­ije - kaže nam Luce. I njena snaha Zrinka nam je potvrdila da je to točno jer i njezin suprug radi s Draganom i Ivanom.

- Bili su zbunjeni i šokirani, ne mogu vjerovati da tako netko može zlorabiti njihov potpis kaže Zrinka. A oni nisu jedini. Žinićev protukandi­dat Zlatko Babić, inače HDZ-ov gradonačel­nik Kutine, skupio je još ovjerenih izjava ljudi koji nisu glasali na izborima u Popovači.

 ??  ??
 ??  ?? GOSPODAR
BANIJE
Ivo Žinić je mogao državi vratiti kuću kad je prije četiri godine naslijedio imanje, a supruga kuću.
Ali nije. U Glini kažu da je on pravi
gospodar grada i Banije, svi ga se boje. Čak i HDZ-ovci nisu većinom glasali za
njega u Glini.
GOSPODAR BANIJE Ivo Žinić je mogao državi vratiti kuću kad je prije četiri godine naslijedio imanje, a supruga kuću. Ali nije. U Glini kažu da je on pravi gospodar grada i Banije, svi ga se boje. Čak i HDZ-ovci nisu većinom glasali za njega u Glini.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia