24sata

LEŽI NA RESPIRA NETKO MU KRA PODIGLI MU 10.000 KN

- Piše: BOJANA MRVOŠ PAVIĆ

pacijenata trenutačno je na respirator­u, taj broj stalno pomalo pada novih slučajeva zabilježen­o je u protekla 24 sata oboljelih od Covid-19 nalazi se na bolničkom liječenju. I taj je broj polako sve manji novih preminulih od Covid-19 u RH. Svijet se boji brzošireće nove mutacije virusa

Tatu je Hitna pomoć prošlu srijedu prevezla u KB Dubrava jer mu je zbog Covid-19 postalo vrlo loše. Sa sobom je imao novčanik i karticu, s koje je netko podigao 10.000 kn i u trgovini potrošio još 300.

Tako tvrdi Goran Mrđa iz Zagreba, koji je sam, opisuje nam, ocu Ljubomiru (65) prije polaska u bolnicu obukao jaknu te novčanik s dokumentim­a i karticom zatvorio u unutarnjem džepu jakne. Zbog bolesnog oca u samoizolac­iji je do 24. siječnja i majka Jadranka, kaže sin.

- Ona je stalno u suzama zbog tate i jako je prestrašen­a, pa se u nekom trenu u subotu sjetila i njegova novčanika. Poslala me sa svojom karticom, jer oboje imaju punomoć za račun onog drugog, da na bankomat odem provjeriti stanje. Ustanovili smo da nešto nije u redu i u banci onda doznali da je s računa dvaput, 14. i 15. siječnja, podignuto po 5000 kuna, u Garden Mallu, odnosno u Sesvetama. Kupljene su i cipele u trgovini. Odmah sam sve prijavio policiji - priča sin Goran. U nedjelju je otišao u bolnicu, gdje tatina novčanika, kaže, nema, a nije siguran ni da je ono što je vidio njegova jakna.

- Tata je na respirator­u i, ako netko iskorištav­a situaciju, to je strašno - ogorčen je Goran. V.d. ravnatelja bolnice, prim. dr. sc. Ivica Lukšić - kaže da je i bolnica sve prijavila policiji te je slučaj u postupku.

- To je najviše što mi u ovom trenutku možemo. Pacijent je na respirator­u, izjavu ne može dati, naravno. Ako se doista ustanovi

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia