24sata

U BLIZINI RASTOKA I RIJEKE KORANE

-

Pri kupnji su na prostoru bili samo šuma i šikara, jedna trošna kuća i stari štagalj. - Čeka nas još dugačak put do pobjede, a tu će mi pomoći banka s kreditom i Kickstarte­r kampanja koju pokrećem na proljeće, da barem malo ublaži financije - objasnila je Ivona. Dugo je štedjela za vlastitu investicij­u, stoga je i sama krenula u ovo jer je to ipak njen san i njena ideja, a uz to joj pomažu njeni roditelji.

- Ova lokacija je savršena, u srcu Hrvatske, Rastoke su mi susjedstvo, Plitvička jezera su na 30 minuta vožnje, Zagreb na jedan i pol sat, obala je na dva, dok je predivna Korana tik uz posjed, a sama Karlovačka

Posjed, odnosno šuma od 28.000 metara četvornih u blizini Rastoka i rijeke Korane kupljena je godinu nakon što je Ivona registrira­la OPG i prekopala 600 četvornih metara vrta, a cijele 2019. godine se radilo na projektu.

županija je prebogata aktivnosti­ma - ispričala je. Ovaj eco retreat će zaista biti namijenjen svima, od aktivnih posjetitel­ja do onih koji žele samo odmor u tišini i da ih se ništa ne pita. Bitna stavka su joj i inozemni gosti, ali ne želi zanemariti i domaće posjetitel­je te za njih ima u planu karticu s posebnim popustima. - Također, želim uvesti novi način poslovanja koji sam nazvala ‘eco-kind’. Radi se o udrugama s kojima surađujem, koje pomažu djeci s malignim bolestima i njihovim obiteljima te žene oboljele od raka (Krijesnica, Sve za nju) objasnila je. Osim njih, želi još uključiti udrugu koja pomaže zlostavlja­nim ženama i djeci. Plan joj je dati im na korištenje kućice zbog retreatova koje želi raditi, programa i radionica za jačanje svijesti i duha. - Želim stvoriti mjesto za potrebe joga, meditacija i healing retreatova, veliki organski vrt gdje posjetitel­ji mogu ubrati što žele, a stari štagalj će poslužiti kao mjesto održavanja radionica i edukacija. Između vrta, štaglja i glavne kuće napravit ću prostor za druženje, a sam štagalj će služiti za projekcije filmova. Zatim će postojati staklenik za uzgoj začina, vanjski amfiteatar za održavanje raznih programa, a s prvom zaradom uložit ću u bazen i finsku saunu - opisala je. Pri gradnji retreata vodilo se računa o tome da to budu montažne niskoenerg­etske kućice. S takvim konceptom će na retreatu postojati gotovo nulta proizvodnj­a otpada, koristit će se vlastito voće i povrće, kompostira­t će se i promicati kultura recikliran­ja. Što se tiče iznajmljiv­anja, kućice će se moći unajmiti kao jedna, koja prima do četiri osobe, što je prigodno za obitelji, ali moći će se i cijeli posjed unajmiti za potrebe team buildinga, proslava i vjenčanja. Završetak ovog projekta svakako se očekuje na ljeto, a službeno otvaranje moglo bi biti u kolovozu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia