24sata

‘Trolovi, pjesma je ljuba

NALJUTILI GA Tony Cetinski i Kristijan Rahimovski pjevaju ‘Zapjevaj, sloboda je’ i kažu kako nema veze s

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Iako su pjesmu dosad čuli samo rijetki, jer natjecanje u Dvorani “Marino Cvetković”, tek treba biti, neki su iz naslova “pročitali” kako bi u njoj moglo biti riječi i o korona virusu, a posebice o cijepljenj­u. Ciljali su na stav Tonyja Cetinskog po tom pitanju. Još je prošle godine javno objavio da je protivnik cijepljenj­a pa su neki odmah to povezali s pjesmom koju će izvesti na ovogodišnj­oj Dori s Rahimovski­m.

- Ma to su trolovi, nisu ni čuli pjesmu, a već pričaju o njoj. A pjesma govori sama za sebe, govori o slobodi, ljubavi... Da se opet možemo grliti i ljubiti, da možemo pjevati i družiti se kao nekad. Da nema više ovog ‘novog normalnog’, jer to nije normalno - rekao je Cetinski i dodao: - Nije uopće vezana za koronu ili cijepljenj­e. Strpite se još malo pa ćete ju čuti. Oni rijetki koji

su je čuli kažu da hvata na prvu. Ima svoju poruku i smisao, a ponukana je onim što smo svi zajedno prošli u zadnje vrijeme i što se nadamo da se više nikad neće ponoviti.

A tog 13. veljače na izboru Hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, “Zapjevaj, sloboda je” čut ćemo posljednju, 14. po redu. Urednica Dore Uršula Tolja (47) na društvenim je mrežama odgovarala i o tim pitanjima, a posebno na ona o duetu Rahimovsko­g i Cetinskog.

PRUŽITI LJUDIMA UTJEHU

- To da publika pamti uvijek zadnju pjesmu, nije istina, jer onda bi uvijek zadnji pobijedili, a nije tako - napisala je, a na pitanje je li “pjesma antivakser­ska” je odgovorila: - Ako misliš da postoji stih ‘nemojte se cjepiti’, ne postoji. I tako je pjesma, premda je javnost još nije čula, izazvala polemike i, moglo bi se slobodno reći, optužbe.

- Osjećaj slobode koju osjećamo dok je izvodimo barem u te tri minute želimo prenijeti ljudima kao utjehu i podršku u ovim izazovnim vremenima. Slavimo slobodu koju s nestrpljen­jem iščekujemo svi, bez obzira na razlike u stavovima, razmišljan­jima i bilo kakvim drugim podjelama i predrasuda­ma!

I da se napokon opet zagrlimo i družimo bez straha za svoje zdravlje i zdravlje bližnjih – poručio je ranije Cetinski. Autor glazbe i stihova je Kristijan Rahimovski. Pjesmu je onda u studiju, barem tako tvrde

Kristijan Rahimovski je autor glazbe i teksta

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia