24sata

ZA MEDALJU SE ČASTI NOVIM MOTOCIKLOM

PROTIV VOLJE KLUBA Hrvatski golmani imali najmanje obrana pa je Červar ubacio Šegu

- Pišu: ANTE BUŠKULIĆ, VELIMIR BEGIĆ

Došao je njegov red i prije nego što je mislio, Lino Červar uvrstio ga je u momčad uoči utakmice s Katarom. Pešić je bio igrač utakmice protiv Angole, ali hrvatski su golmani u prva dva kola imali samo 15 obrana, uz čileanske - najmanje na prvenstvu! Japanski 17, njemački 20, angolski 23, a francuski čak 35. Nije Šunjić ništa pogrešno napravio, nije skoro ni branio, ali Šego nevjerojat­no znači za reprezenta­ciju. Do posljednje­g trenutka nije se znalo hoće li uopće putovati u Egipat. Ozlijedio je zglob u prvenstven­oj utakmici za Montpellie­r i klub ga nije htio pustiti na SP. Francuzi su na kraju popustili pod uvjetom da Marin propusti prvi krug. Nismo

baš do kraja ispoštoval­i dogovor...

- U predzadnjo­j utakmici protivničk­i igrač je skočio s krila, moj ga je gurnuo i pao je na moju nogu. Iskrenuo sam zglob, liječnici su zaključili da tri tjedna ne mogu ništa raditi - objasnio je Šego kako se protiv PSG-a ozlijedio i nastavio: - U Francuskoj na magnetnoj rezonancij­i su utvrdili da zglob nije u najboljem stanju, ali meni se tako ne čini. Rekao sam da sve mogu raditi, ne boli me, nemam problema pri doskocima i trčanju, ali ozlijedio sam dva ligamenta. S Hrvatskom je 2010. u Austriji osvojio srebro na Euru, a deset godina poslije na istome je mjestu Hrvatsku odveo u polufinale. Tad je rekao da će se, ako Hrvatska osvoji medalju, počastiti novim motociklom. Palo je srebro...

- Past će sigurno, samo ne znam kad. Nemam vremena za traženje novog. U Montpellie­ru sam tražio nešto, ali trener nije dopustio jer jedan je golman u pola godine dvaput pao s motora te slomio ruku i nogu - rekao je lani i dodao:

- Imam zasad samo skuter Beverly 500. To je čisto da mi utaži žeđ za motorima. Harley? Hmm, ne baš. No imam puno prijatelja u Međugorju koji imaju vrhunske mašine i, kada dođem tamo, mogu birati koju hoću.

Obožava motocikle, a velika ljubav mu je i ribičija. Na Neretvi golman Montpellie­ra lovi pastrve. Rođen je u Mostaru, odrastao je u svojemu Međugorju, a u srednju školu išao je u Čitluk. Obitelj Šego u Međugorju ima hotel. Njegova supruga Ana bila mu je ljubav iz školskih dana. S 15 godina iz Čitluka je išao na treninge u Ljubuški. Branio je gol Izviđača, čak i u Ligi prvaka. U reprezenta­ciji je ponajveći vicmaher, ali i autoritet u svlačionic­i. U kolovozu je Šego napunio 35 godina.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia