24sata

Stranci na klupi: Tek tri uspješna i 13 promašaja

Baš se na poljudskoj klupi izmijenilo najviše stranih trenera, Tramezzani je peti. Reja je nešto napravio pa otišao, ostali ništa

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

Nigdje se dosad nisam dugo zadržavao i nadam se da ću u Hajduku ostati dulje nego u prošlim klubovima, rekao je Paolo Tramezzani i pohitao na poljudski travnjak upoznati igrače.

Još jedna Hajdukova smjena trenera u grozno vrijeme, nakon što je Boro Primorac odradio pripreme, koliko-toliko posložio momčad, da bi Talijan došao pet dana prije prve utakmice. I na početku prijelazno­g roka, u klub koji se do ljeta želi riješiti pola momčadi. Neki možda i odu prije nego što ih Tramezzani stigne upoznati. Nogometni je Split Tramezzani­ja dočekao s povjerenje­m. Nadom. Iako CV čovjeka koji ima 50 godina, nitko nije čuo za njega i ni u jednom klubu nije radio dulje od deset mjeseci nije impozantan, dobit će podršku navijača. Hajduk je u povijesti HNL-a najčešće posezao za stranim trenerima. Najveći je trag ostavio onaj koji se zadržao najkraće. Edoardo Reja došao je s najvećim ugledom, ostavio je vrlo dobar dojam i profesiona­lnošću i radom te držao sve konce momčadi. Otišao je nakon samo 17 utakmica (13 ligaških) u Lazio, koji je Hajduku platio 250.000 eura odštete. Ali opet, u Hajduku je jedino mjerilo uspjeha trofej, a njega ni Reja nije osvojio, pa ne spada u red uspješnih. Joan Carrillo vodio je 33 HNL utakmice, Krasimir Balakov 22, a Marjan Pušnik 17. I svi su bili - promašaji. Štoviše, gledamo li i povijest cijele lige, samo su tri strana trenera bili pogoci: Kek, Rožman i Dambrauska­s. Osim Reje, u nekome međuprosto­ru ni uspjeha ni neuspjeha svrstao se Osvaldo Ardiles. Ne računajući one iz BiH, svi ostali treneri stranci u HNL-u bili su promašaji. Ivajlo Petev u Dinamu, Inaki Alonso i Jose Manuel Aira u Rudešu, Slovenac Miloš Rus u Zagrebu, Manolo Roca i Curro Torres u Istri, Peter Pacult u Cibaliji, Adi Pinter u Sesvetama, Ljupko Petrović u Sesvetama i Lokomotivi te Željko Petrović u Interu.

 ??  ?? NEMA VREMENA
Paolo Tramezzani došao je pet dana prije prve utakmice
NEMA VREMENA Paolo Tramezzani došao je pet dana prije prve utakmice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia