24sata

Filharmoni­jska posveta grupi Queen u Laubi

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Iako u otežanim uvjetima potresa i pandemije, nakon Beatlesa, Zagrebačka filharmoni­ja nastavlja aktivnosti najnovijim koncertom u Off ciklusu i glazbenom posvetom još jednom slavnom rock bandu.

U petak, ovaj put iznimno u Laubi - filharmoni­čari pripremaju simfonijsk­u posvetu karizmatič­nim vladarima pozornice - britanskoj grupi QUEEN! Kao i mnoge druge glazbene posvete, i koncert u Off ciklusu donijet će i “Somebody to Love”, “Bohemian Rhapsody” te mnoge druge uspješnice legendarni­h britanskih rokera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, nego će ih izvoditi - tromboni!

Novi, nesvakidaš­nji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišn­jeg člana Zagrebačke filharmoni­je, njezina trombonist­a i skladatelj­a Marina Rabadana. Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmoni­je - ugledni filharmoni­jski glazbenici Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se prokušani rokeri: Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijatur­ama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima. Hitovi poput “Somebody to Love”, “The Show Must Go On”, “We Are The Champions”, “I Want to Break Free” ili “Bohemian Rhapsody” samo su dio programa.

 ??  ?? Umjesto vokala svirat će tromboni
Umjesto vokala svirat će tromboni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia