24sata

ŠTITILI GA, ALI SAD LETI IZ STRANKE?

-

Prije godinu i pol je saborski zastupnik HSS-a Željko Lenart postavio pitanje Vladi koristi li Ivo Žinić državni stan na Borovju i po kojoj osnovi. Kako nam je potvrdio, dosad mu nisu odgovorili, iako su po zakonu morali. Lenart nam kaže da su očito to tajili od javnosti. Jadranka Kosor, bivša premijerka, ali i ministrica pod čijom ingerencij­om su bili branitelji, kaže nam da je ministar Tomo Medved morao znati da njegovo ministarst­vo vodi spor za iseljenje Žinića iz državnog stana. - Nejasno je zašto to nije davno stavio na predsjedni­štvo stranke. Osobito otkako je zamjenik predsjedni­ka stranke - kaže Kosor. Anka Mrak Taritaš iz Glasa poručila je da je Plenković očito kao dijete.

- Ne da nema radara, nego misli da ako dovoljno dugo žmiri da će to nestati - kaže Mrak Taritaš.

Nikola Grmoja iz Mosta je također rekao da se znalo za brojne Žinićeve afere, ali se stranka pravila da ne postoje i podržavala je župana. HDZ-ovci su se očito nakon serije tekstova 24sata u kojima smo otkrili Žinićeve nekretnine odlučili odreći svojeg čovjeka.

- HDZ će vrlo brzo donijeti odluku o statusu župana i predsjedni­ka županijsko­g HDZ-a - rekao je Branko Bačić, član predsjedni­štva stranke. On je potvrdio da im Žinić u svojem pravdanju na predsjedni­štvu uopće nije spomenuo da koristi državni stan na Borovju, iako je pitan o imovini.

Kao što smo jučer objavili, HDZ već traži novog kandidata za župana na izborima u svibnju. Kako nam kaže jedan upućeni sugovornik, velika je vjerojatno­st da će mu organizaci­ja biti raspuštena, a on čak i izbačen iz stranke.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia