24sata

‘PAO JE ZID NA NJEGA I NA MJESTU GA UBIO. NIJE MU BILO POMOĆI’

-

Bio je jako dobar dečko, pristojan, uvijek bi pozdravio. Sada nakon potresa javio se u JVP Sisak i volontirao na sanaciji šteta uslijed potresa. Tragedija je da je stradao na ovakav način, na napuštenom objektu koji se ni ne koristi, kazao je susjed stradalog Kristijana Dobrinića (34) iz Siska. On je u srijedu u 12,36 sati poginuo tijekom radova na napuštenoj obiteljsko­j kući u Bitoljskoj ulici. Kako doznajemo na mjestu tragedije, kuća je nedovršena i napuštena zadnjih 30 godina. Vlasnik ju je počeo graditi prije rata, a onda odselio u BiH. Nije se vratio i objekt je ostao prepušten zubu vremena. Posljednji­h nekoliko godina kuća se počela urušavati.

S nje su padale cigle u susjedno dvorište u kojem stanuje obitelj s malom djecom. Ugrožavala je i prolaznike, kao i djecu koja su prolazila ulicom. Potresi su situaciju dodatno pogoršali zbog čega su je Kristijan i prijatelji otišli sanirati, kako piše PU sisačko-moslavačka, nakon dogovora s poznanikom. Mladići su pokušali srušiti bočni zid kuće s kojeg je padala cigla.

- Za vrijeme radova 34-godišnjak je s električno­m brusilicom rezao armaturne šipke ispod nosivog betonskog T profila i pregradnog zida te se dio zida srušio na njega zbog čega je na mjestu preminuo - napisali su iz policije. Dodali su kako će posebno izvješće poslati Županijsko­m državnom odvjetništ­vu u Sisku.

Sve je to teško pogodilo Kristijano­ve prijatelje jer znaju da je inače bio iskusan radnik brojnih graševinsk­ih tvrtki.

- Ne poznajem dečke, niti znam tko ih je poslao, no znam da je ovo problem države i grada. Sto puta su im se susjedi već obraćali, pisali zbog opasnosti koja im prijeti u dvorištu. To nije problem potresa, ovo je problem već godinama. Posljednji­h pet godina se cigla urušava, pada s kuće ljudima u dvorište - kazao je stanovnik Bitoljske ulice. Ljut je što su institucij­e godinama zanemariva­le taj problem, a sve je na kraju životom platio mladić. Dodao je da takvih kuća ima još. (ath)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia