24sata

MILENA JE PRIZNANJEM POKRENULA POKRET, VEĆ SU JE PROZVALI ‘ŽENA HRABROST’

-

Silovao me kad sam imala 17 godina, a nisam bila jedina, potresno je priznanje Milene Radulović od prije nekoliko dana. Izašla je s tim u javnost, prijavila i policiji, a nakon nje počele su se javljati žrtve silovanja i seksualnog uznemirava­nja u cijeloj regiji. Svoje priče anonimno prijavljuj­u na Facebook stranici ‘Nisam tražila’. Milenu su zbog svega prozvali ‘Žena hrabrost’, dobiva veliku podršku...

NASTAVAK S PRETHODNE STRANICE

Glumice Milena Radulović (25) i Iva Ilinčić (24) u srijedu i četvrtak davale su iskaz na Višem tužiteljst­vu u Beogradu. One, a i još navodno 20 djevojaka, prijavile su vlasnika glumačke škole Miroslava Aleksića (68) za seksualno zlostavlja­nje i silovanje.

U pratnji roditelja i odvjetnika, već je njihov pogled odavao kroz kakav pakao ponovno prolaze. Nakon njihovih iskaza donijet će odluku hoće li protiv Aleksića dodatno proširiti istragu. Zasad mu je određen pritvor od 30 dana, a osumnjičen je za osam silovanja i sedam krivičnih djela nedopušten­e spolne radnje počinjenih između 2008. i 2020. godine. Milena Radulović, koja je priznanjem i prijavom sve i pokrenula, bila je na ispitivanj­u gotovo pet sati.

Srpski Kurir piše kako se Milena do najsitniji­h detalja prisjetila užasa kroz koji je prolazila, a dok je pričala o najmučniji­m događajima je plakala.

SVA SU DJECA TRPJELA

- Radulović je jasno, konkretno i vrlo precizno govorila o bolnim sjećanjima - rekao je izvor za srpske medije.

Prema njegovim riječima, glumica je tijekom svjedočenj­a objasnila kako su sva djeca od strane Aleksića trpjela uvrede i prijekore, navodeći kako je bio strog, ali da to ne osporava činjenicu kako ih je u školi učio i dobrim navikama. Grupa Mike Aleksića bila je njezina druga obitelj u kojoj je doživjela najgoru noćnu moru. Ispričala je kako ju je prvi put poljubio pa to pravdao pedagoškom mjerom. Kasnije ju je i silovao, a za nju je to bio takav šok da godinama o tome nije mogla pričati. Bila je uplašena, a Aleksić je toga bio svjestan. Iskaz je potom dala Iva Ilinčić. Došla je u pratnji oca Srđana. Zamolila ga je da ne ide s njom na davanje izjave.

- Po njezinoj želji otišao sam iz sudnice, da joj bude lakše. Ja jesam odvjetnik, ali danas sam ipak više otac - objasnio je Srđan Ilinčić.

Iva je već ranije otkrila kako je prvo seksualno uznemirava­nje doživjela sa 17 godina. Nasreću, ona nije silovana, ali kontinuira­no je, kako kaže, seksualno maltretira­na.

PRVO JE I SEBI NEGIRALA SVE

- O zlostavlja­nju se u školi nije pričalo, čak ni između nas polaznica. Šest godina sam šutjela o tome, nisam nikad ništa rekla. Bilo je loše, ali to sam negirala. Kad se prvi put dogodilo, sama sebi sam rekla: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo događa i ne događa se. On me samo čeliči, želi da budem spremna za surovi svijet režisera i producenat­a’. Sve sam pravdala, odbijala sam to prihvatiti, a onda sam napokon priznala sama sebi. Bio je to golemi korak - ispričala je potresena Ilinčić. Opisala je i još nekoliko situacija kod Aleksića u školi.

- Pogled mi se susreo s djevojkom koja je ulazila kod njega u kancelarij­u. Znale smo obje ono što sam ja prošla, a i što nju tamo čeka. Nismo o tome pričale, ona nije ni danas spremna - izjavila je Ilinčić.

Najteži dio saslušanja bio je kad su tražili da sve opiše. Iako joj je bilo teško, svoju priču iznijela je detaljno... (Davor Lugarić)

 ??  ?? Potresena Milena Radulović gotovo pet sati davala je svoj iskaz
Potresena Milena Radulović gotovo pet sati davala je svoj iskaz
 ??  ?? Iva Ilinčić zamolila je oca Srđana da izađe iz sudnice dok daje izjavu
Iva Ilinčić zamolila je oca Srđana da izađe iz sudnice dok daje izjavu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia