24sata

UDOMITELJI­MA JE DOŠLA S JEDNOM PELENOM I LITROM MLIJEKA U NAŠ DOM DONIJELA JE LJUBAV I SREĆU. OVO JE PRETEŠKO

SLAVONIJA: Dali su nam je kao bebu, dobila je ljubav i toplinu. Htjela je ostati s nama, ali vratili su je roditeljim­a

- Pišu: F. LEPAN, J. SARIĆ ČEDIĆ, H. MERDANOVIĆ

Malena je anđeo od djeteta. Donijeli su nam je s tri mjeseca, uz nju su nam dali jednu pelenu i litru pomuzenog kravljeg mlijeka.

Rasla je u našoj obitelji, imala je sve, tako da nije tražila nešto posebno. Molim vas da mojoj supruzi ne govorite o stanju malene, jer drugi dan bez prestanka plače, sad ću ja doći kući, rekao je udomitelj (50) iz Slavonije, kod kojih je nepunih dvije godine bila teško ozlijeđena djevojčica čiji je slučaj zgrozio Hrvatsku. U njihovoj obitelji ona je rasla od tri mjeseca do mjesec dana prije nego što je napunila dvije godine, onda su je vratili natrag roditeljim­a.

– Cijelo ju je selo znalo, svi su je mazili, jer ona je bila tako umiljata, vesela i razigrana. Učili smo je stalno da sam ja čiko, a moja supruga teta, no ona to nije prihvaćala, zvala nas je mama i tata. Moje stare roditelja zvala je bakom i djedom - kroz suze je pričao čovjek, dok je njegova supruga (49) neprestano plakala. Po zakonu su joj morali govoriti da su čiko i teta, ali kako su joj mogli, kažu, zabraniti da ih zove mama i tata, jer njezine prave mame nije bilo, a željeli su da dijete osjeti onu pravu obiteljsku ljubav i toplinu. – Ako naša malena umre, sustav će izgubiti još jedne udomitelje - rekao je bivši udomitelj curice dodajući kako će tražiti da odvedu i druge dvije sestrice o kojima trenutačno skrbe jer ovo ne mogu podnijeti. Obitelj ima svoje dvije kćeri, koje su sad pri kraju studija. Djevojke su došle kući u nadi da će provesti Uskrs u veselju sa svojim roditeljim­a. Pogodila ih je strašna vijest pa pokazuju fotografij­e kojih je pregršt i na kojima se vidi djevojčica. Jasno je na prvi pogled da je neizmjerno vole, a vidi se da je i malena njih voljela kao svoje sestre.

“DOISTA NE ZNAMO KAKO ĆEMO PODNIJETI AKO SE NAŠEM MALOM ZLATU DOGODI ONO NAJGORE”

Udomitelji kod kojih je curica živjela posve su shrvani

Udomitelji kažu da je bila predivna djevojčica posve zdrava u psihičkom i fizičkom smislu. Pružili su jojnajljep­še djetinjstv­o, a sad su neutješni... Stručni nalaz je pokazao kako ih je malena stalno zazivala, te je kod roditelja u samo četiri mjeseca prestala govoriti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia