24sata

GLASAČE NE ZANIMA PROGRAM VEĆ OBITELJ I IMOVINA

ISTRAŽIVAN­JE Kandidati slabo nude odgovore o onom što zanima birače

- Piše: SNJEŽANA kRNETIĆ

Ususret lokalnim izborima u svibnju kandidati za gradonačel­nika Zagreba fokusirani su na programe, no to nije ono što birači žele znati.

A one koji će na kraju odlučivati tko će naslijedit­i Milana Bandića na čelu Zagreba najviše zanimaju obitelj, podrijetlo i životopis kandidata, pokazalo je istraživan­je koje je od 8. do 27. ožujka provela Zriha consulting, agencija specijaliz­irana za komunikaci­jsko savjetovan­je i marketing.

Prvih pet kandidata čija imena su se najviše pretraživa­la na Googleu su Davor Filipović (HDZ), nezavisna Vesna Škare Ožbolt, Tomislav Tomašević (Možemo), Jelena Pavičić Vukićević (BM 365) i Zvonimir Troskot (Most). Istraživan­je je pokazalo kako kandidati u dosadašnjo­j kampanji premalo koriste vrijedno digitalno oglašavanj­e niti nude odgovore na pitanja koja zanimaju biračko tijelo. Upravo je ova taktika oglašavanj­a jedna od čestih praksi tijekom kampanja u svijetu koje pomažu u kreiranju ključnih poruka kandidata.

- Uz nedostatak aktivnog oglašavanj­a, svega dva mjeseca prije izbora, kod mnogih kandidata nedostaju i osnovne internetsk­e stranice, što je veliki nedostatak u kampanji. Čini se kako kandidati za drugu najvažniju izvršnu funkciju u zemlji još nisu kampanjama pristupili dovoljno ozbiljno - zaključak je ovog istraživan­ja.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia