24sata

‘Vikala je da ne zovemo policiju jer će ići u zatvor...’

- Piše: FRANJO LEPAN

Baka djevojčice, majka njenog biološkog oca, tri je puta pala u nesvijest. Vozili smo je na Hitnu i sada sama živi u kući, ne možete do nje – rekli su susjedi i rodbina obitelji u kojoj je malena Nikoll sustavno zlostavlja­na.

– Otac nije kriv, znao je ponekad popiti, ali nikada nije nasrtao na djecu. Majka je ta koja je mlatila djecu. Ona bi po meni trebala dobiti 40 godina zatvora, što 15, to nije ništa – reagirala je vidno uznemirena jedan od susjeda.

Po našem dolasku u njihovo naselje u Novoj Gradiški skupilo se oko trideset muškaraca i žena, žao im je malene. Govore nam o kobnom danu: “Majka se pojavila s djetetom u naručuju. Tražila je da ih voze na Hitnu, ali da nitko ne zove policiju. Vikala je da ne zovemo policiju, jer će otići u zatvor”. Mlađi muškarac naslonjen na zid, rekao je da su malenu viđali.

– Bila je vesela, mala plavuša, svi smo je voljeli. Kada je došla, bila je uredne kose, čiste odjeće, ali smo kasnije primijetil­i da je malo zapuštena, vidjeli smo i modrice, ali njena majka je uvijek govorila kako se ozlijedila u igri s drugom djecom – rekao je mladić. Baka djevojčice za Dnevnik Nove TV ispričala je detalje kobnog dana: “Ona drži u rukama, dijete mrtvo, leti niz ulicu i zove njega. Oni izlete, tu je ova kuća, izlete. Što je bilo, ona kaže, eto, gotovo je, mrtva je. Umivali su dijete, ja sam stavila maloj ruku na prsa, srce ovako radi. To nikad nisam vidjela koliko sam stara za moje godine. I on kaže ‘Hitna, vozi na Hitnu... ne Hitna, ne Hitna, otići će nam djeca, otići ćemo u zatvor’. On je dijete stavio u auto i odvezao na Hitnu’’. Baka je novinarima izjavila i to da je majka ranije prikrivala ozljede na djevojčici. Na pitanje kako, odgovorila je: ‘’Šminkom, sjenilom”. Navela je i to da je ranije prijavila Centru za socijalnu skrb kad je vidjela prvu masnicu na svojoj unuci i da je to učinila anonimno, a da su iz centra obišli obitelj već sutradan.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia