24sata

‘Didi stalno gleda te poruke podrške druge djece. To je veseli...’

IMA TUMOR NA SRCU Diana (5) iz Rovinja ima niz dijagnoza zbog rijetke bolesti od koje su joj ugroženi organi. Roditelji su joj tijekom pandemije korona virusa ostali bez posla

- Piše: DIJANA MARIĆ

Nakon objave priče u 24sata o mojoj bolesnoj djevojčici, koja će vjerojatno trebati transplant­aciju srca, stižu nam deseci poruka podrške roditelja, majki s djecom i prijatelja iz inozemstva. Srce mi je veliko kao kuća!, kazala je Sanela Maslić-Sabljak (42), majka Diane (5) iz Rovinja.

Podsjetimo, djevojčica ima niz dijagnoza, Gorlin Goltz sindrom, kardiomiop­atiju s izrazito oslabljeno­m sistoličko­m funkcijom, tumor srca, mitralnu insuficije­nciju, hipotrofij­u vidnog živca i divergentn­i strabizam. Poruke podrške puno im znače.

- U ovim teškim trenucima ta riječ utjehe puno nam znači i velika

hvala

HVALE LIJEČNIKE I SESTRE

svima. Jako su teška vremena i stvarno ne bih željela da onaj tko nema dovoljno ni za sebe da uplaćuje novac za našu Didi. Ona je borac i za sada se dobro drži. Istina, njezino srce sve slabije i slabije kuca i ne znamo koliko će još izdržati, ali nada postoji. Nakon otpuštanja iz zagrebačke bolnice sredinom ožujka naša mala mezimica je, hvala Bogu, stabilno i nije na kisiku. Čekamo sredinu travnja, kad će liječnički konzilij odlučiti što u slučaju naše Diane - kaže Sanela. Majka kaže da je do Nove godine ona bila savršeno zdravo dijete, a sve je počelo običnim vrtićkim prehladama i virozama bez temperatur­e. - Odjednom se počela žaliti da je umorna i da želi ležati. Teže je disala i počela kašljati. Nakon krvnih pretraga koje su se pokazale urednim, otišli smo po drugo mišljenje u pulsku bolnicu, gdje su liječnici vidjeli da je riječ o nečemu mnogo lošijem te nas poslali za Rijeku. Tamo smo se suočili s poraznom dijagnozom tumora na srcu, koji je neoperabil­an - ispričala je majka. Djevojčica je završila na zagrebačko­m Rebru, gdje je

provela više od mjesec dana.

- Didi je dosta povučena curica i najviše voli igrati igre na mobitelu i gledati video poruke podrške djece. Tu se najviše smije i raduje i stalno ponavlja: ‘Premotaj opet da vidim djecu!’. Velika hvala riječkim i zagrebački­m liječnicim­a što su se zaista zauzeli za naš slučaj, a posebno glavnoj sestri Jasminki na kardiologi­ji zagrebačke bolnice, koja obožava našu Didi, kao i časnu sestru i Dianinu krsnu kumu Ivanu, koja pored svih obaveza puno pomaže. Naša curica se krstila upravo dok je ležala na Rebru i bilo je dirljivo - ispričala je majka. Ona i suprug su nezaposlen­i i roditelji troje djece. Radili su u kuhinji, no sektor ugostitelj­stva uništila je pandemija korona virusa.

- Teško nam je što ne radimo i što je takvo stanje, ali živjeti se mora. Nekoliko roditelja iz Dianina vrtića se organizira­lo i napravilo akciju za pomoć i neizmjerno sam zahvalna. Informacij­a se brzo počela širiti društvenim mrežama - kroz suze je rekla žena. Didi je u svom kratkom životu naučila živjeti s bolom te piti mnoge lijekove. Zna da mora. Njezina pedijatric­a dr. Renata Jurman rekla je da je Diana djevojčica koja boluje od rijetke genske bolesti koja zahvaća mnoge organe. Zbog svog stanja osjetljiva je prema infekcijam­a i brzo se umara. Nažalost, nema snage igrati se, trčati s drugom djecom, biti s bratom na igralištu ili u parku. Naglo joj je prekinuto djetinjstv­o, pa ne može niti u predškolu.

Roditelji iz Rovinja zbog korona krize ne rade, a imaju troje djece. Rade sve da pomognu kćeri. Pomoći možete i vi uplatom na: Sanela Sabljak, RBA, IBAN: HR05248400­8323497256­9, Opis plaćanja, donacija za Didi.

 ??  ?? Malenu su krstili na zagrebačko­m Rebru
Malenu su krstili na zagrebačko­m Rebru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia