24sata

AUTOBUS ZA ‘BILO JE KAO

- Piše: MATO GALIĆ

Evo nas na benzinskoj na Ziru. Čekamo, javila se trenerica Tamara, koja se s trenericom Kikom i voditeljic­om puta Antonelom brinula o svakom detalju.

Mlade nogometaši­ce splitskog Marjana vraćale su se iz Zagreba, a kako su istaknule, njihova je priča podsjetila na “Vlak u snijegu”, samo je njihovo prijevozno sredstvo bilo autobus. Kadetkinje i pionirke spomenutog­a kluba stigle su do popularnog odmorišta “Macola”, ali odande su svi prilazi prema Dalmaciji bili zatvoreni zbog nevremena.

Na spomenutom odmorištu mjesta u hotelu nije bilo jer tridesetak cura nije moglo biti smješteno u tri slobodne sobe. No mlade nogometaši­ce na kraju su završile na toplom. Policija ih je propustila do Gračaca, gdje žive dvije igračice Barbara (16) i Sara Jurić (17).

‘BILE SU BUDNE DO 1’

- Ma nisam dvojio ni sekunde. Nazvao me Ozren, voditelj ŽNK Marjan iz Splita, pitao mogu li osigurati smještaj. Raspitao sam se po Gračacu, ali svi su bili puni, pa sam u svoju kuću primio tridesetak djevojaka. Zahvaljuje­m ovom prilikom policiji te Županijski­m cestama jer su djevojke propustili do Gračaca - priča nam poduzetnik Goran Jurić (50), brižni otac nogometaši­ca Barbare i Sare te Brigite.

- Siguran sam da bi i moje kćeri u sličnoj situaciji netko ugostio. Curama cijela situacija uopće nije bila stresna, one su se sjajno zabavljale, kao da su na maturalcu. Bile su budne do 1 ujutro, ali ponašanje im je za svaku pohvalu, sve su pristojne i mile - kaže tata Jurić kroz smijeh.

A gdje su djevojčice spavale? - A, eto, nekako smo sve rasporedil­i. Imamo u kući sedam soba, neke su morale spavati i na podu, ali što je tu je, na

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia