24sata

PEO U SNIJEGU: NA MATURALCU’

LIČKA SNJEŽNA BAJKA UŽIVALE SU Nogometaši­cama Marjana autobus je zapeo kod ‘Macole’, a brižna obitelj Jurić ugostila je njih 30-ak u Gračacu uz domaći kruh, jaja i pršut...

-

dam se da im je bilo ugodno i udobno.

Gdje je spavao vozač? Nije valjda ostao u autobusu, pitali smo u šali...

- Njega smo smjestili kod prijatelja u lovačkoj kući.

Imao je tata Jurić u srijedu navečer pune ruke posla.

‘IŠLE SU SE GRUDATI’

- Tako je, nisu samo naše nogometaši­ce zapele u snijegu. Kad sam smjestio cure, morao sam izvući i svoje radnike. Nas u Lici ništa ne može iznenaditi, a pogotovo ne snijeg u travnju veli lički poduzetnik. Bome, nije curama bilo loše. - Nije, moja supruga Katarina, koja inače radi u vrtiću, i kćeri pripremile su ličke specijalit­ete. Cure smo počastili domaćim pršutom, slaninom, sirom, kulenom. Bilo je i domaćega kruha i jaja. Znate kako je u Lici, kod nas uvijek ima štogod za pojesti, čak i u gluho doba noći - priča nam Goran kroz smijeh.

Većina djevojčica u Marjanu je iz Splita i okolice, pa se baš i nisu imale prilike susretati sa snijegom.

- To je njima bio spektakl. Čim su se probudile, izašle su na snijeg. Grudale su se, pravile snjegovića, baš su uživale. Cijeli splitski klub mu je zahvalio na velikom srcu.

- Zaista mi nije bio problem. Kažem, i za moju bi djecu netko učinio isto. Bio sam jedno vrijeme predsjedni­k NK Gračac, a moje kćeri trenirale su s dečkima. Kad se ukazala prilika da odu u Marjan, to je bilo sjajno. Barbara i Sara još žive s nama, ali povremeno odu na treninge u Split, pa i njih znaju ugostiti po nekoliko dana, ne fali im baš ništa - priča Jurić pa dodaje:

- Igraju 1. HNLŽ i većina utakmica je u Zagrebu ili na sjeveru Hrvatske. Ja kćeri odvezem do Svetog Roka, tamo ih pokupi autobus i idu na utakmicu. Kad su utakmice na jugu, onda kćeri na utakmice vozim osobno. Nije baš česta pojava u Lici da cure igraju nogomet, ali baš sam ponosan, neka rade ono što vole, ne želim ih forsirati...

VELIKO SRCE

 ??  ?? Obitelj Jurić u kuću je primila 30-ak mladih nogometaši­ca
Obitelj Jurić u kuću je primila 30-ak mladih nogometaši­ca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia