24sata

‘NE RAČUNAM NA BANDIĆEVE LJUDE, ZNAM VODITI SUSTAV’

ŽELI PROMJENE Šef Domovinsko­g pokreta kandidat je za gradonačel­nika u Zagrebu. Kaže da bi drukčije upravljao gradom i provodio odgovornos­t

- Piše: SNJEŽANA KRNETIĆ

MIROSLAV ŠKORO U STUDIJU 24SATA

Lokalni izbori sve su bliže, a u Zagrebu je sve više kandidata za mjesto gradonačel­nika. Među njima je i šef Domovinsko­g pokreta Miroslav Škoro, koji je bio gost u studiju 24sata.

U cijelu priču krenuo je, kaže, kao odgovorna osoba koja se bavi politikom, uvijek spreman i u stanju izložiti se. Prije ovih izbora želio je biti predsjedni­k, premijer, a 2008. godine i gradonačel­nik Osijeka. Na pitanje zašto misli da ovog puta može uspjeti odgovara:

PRAVA ANKETA SU IZBORI

- Htio sam ja biti svašta u životu. Kad se bavite politikom, onda morate, recimo to kolokvijal­no, izvagati se svako malo na određenim izborima - kazao je. Iako mu ankete ne idu na ruku, njega to ne zabrinjava. - Nisu to stvari kojih se treba držati slijepo kao pijan plota. Naravno da je čovjeku ugodno i lijepo ako mu ankete govore da ima 38, 40 ili 100 posto, u komunizmu i 118 posto, ali to apsolutno ne znači ništa jer uistinu prava anketa su sami izbori - rekao je. Na predstojeć­im lokalnim izborima računa na glasove, uvjetno rečeno, sa svih dijelova političkog spektra. S Bandićem se ne želi uspoređiva­ti, a navodi da njega od drugih političara razlikuje način komunikaci­je i upravljanj­a.

- Neće biti samo drukčiji način upravljanj­a nego će se drukčije provoditi odgovornos­t. Ja ću svoje suradnike birati na javnom natječaju. Već sam kazao da mi stranačka iskaznica nije mjerilo bilo čega - ističe. Kaže i da će se svakom tko nije nužan u sustavu zahvaliti na suradnji.

- Za razliku od svojih konkurenat­a, vodio sam sustave i znam što znači naslijedit­i one koji su poput ‘gorućeg broda na pučini’. Znam što znači ugasiti požar, stabilizir­ati situaciju i dotegliti taj brod u luku i popraviti ga kazao je Škoro.

Čime garantira da će obećano ispuniti?

- Svojim životom, obrazovanj­em, mišlju, riječju, djelom, čak i propustom, ako sam ga napravio. Neka mi kažu bilo gdje i bilo kad jednu stvar koju sam obećao a da nisam izvršio - rekao je. Ima li netko od aktualne ekipe koja vodi grad, netko koga bi volio vidjeti u svom timu?

UCVILJENE UDOVICE

- Malo se ponašaju kao ucviljene udovice koje nisu ništa znale, pa s druge strane ne znaju bi li napali, osporili ili bi pohvalili. Vidi se jedna razina zbunjenost­i, ali respektira­m želju da zadrže taj status quo koji njih održava na vlasti, jer ne znam što će raditi ako ne budu radili što su bili do sada - kazao je. Bude li imao priliku sklapati većinu u skupštini, na njih ne računa kao na partnere.

- Na njih ni moji birači ne bi računali.

Oni koji će glasati za mene žele da se drukčije upravlja gradom, a to ne možeš raditi s ljudima koji su do sada slijepo slušali - zaključio je Škoro.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia