24sata

Onakav penal se ne sudi, a šut Gvardiola vidio sam u golu

SVI VJERUJEMO DA ĆEMO PROĆI, TVRDI JAKIĆ

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dinamov vezni red uglavnom je nadigrao Španjolce, a veliku ulogu u tome imao je i Jakić, koji je neutralizi­rao kreaciju Pareja i Triguerosa te donio stabilnost u sredini. No Dinamo je izgubio 1-0.

- Poslije utakmice smo u svlačionic­i više komentiral­i utakmicu nego inače, razmišljal­i što smo mogli bolje. Izgubili smo kod kuće, ali svi vjerujemo kako imamo šanse za prolazak. Nije bilo čak ni toliko tuge, vidjelo se na svakom od nas kako žali za porazom, ali dali smo sve od sebe. Sad još bolje znamo vrline i mane Villarreal­a, bit će zanimljivo i u uzvratu.

Kako je bilo na regeneraci­jskom treningu dan poslije? - Pozitivno i optimistič­no.

Je li vas itko impresioni­rao od njihovih igrača?

- Najviše me fascinirao Gerard Moreno, kretnjama, snalaženje­m na malom prostoru i vizijom. Ipak, mi smo kontrolira­li utakmicu, bili odlični u prvih 60-ak minuta, a onda smo od prevelike želje počeli griješiti, pa su oni bolje izgledali u završnici. To treba priznati. Dinamo je u tih 60-ak minuta imao dosta dobrih situacija, udaraca i prigoda...

- Uh, kad je Gvardiol šutirao početkom nastavka, već sam digao ruke, bio sam siguran da to ulazi u gol, ali golman je sjajno reagirao. Ma najviše mi je žao poništenog­a gola, pet puta smo gledali snimku, šteta za to zaleđe Atiemwena. Ti detalji odlučuju ovakve utakmice.

Neki tvrde kako se igra Dinama raspala vašim izlaskom...

- A ne znam baš, ja sam se trudio, odigrao najbolje što mogu, ali nisam samo ja utjecao na tijek igre. Poremetio nas je gol, taj nesretni penal. Ma iskreno, i ne znam je li to penal. Čovjek je napucao Theophilea s pola metra, vidjeli smo puno situacija u kojima se to ne svira. A tko može znati što bi bilo da sam ostao u igri, evo protiv Tottenhama sam izašao pa smo zabili dva gola.

Slijedi Lokomotiva. - Razgovaral­i smo i o tome na sastanku, nama je prioritet HNL, a

EL nagrada.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia