24sata

Zlatna Lena: Na f ima prosjek ocje

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Taekwondo klub Marjan prošle godine proslavio je 20 godina rada i u te dvije dekade borci tog uspješnog kluba osvojili su čak 72 medalje na europskim i svjetskim prvenstvim­a i olimpijski­m igrama.

No čak i u tako jakoj konkurenci­ji kao što su sestre Ana i Lucija Zaninović, Toni Kanaet, Lovre Brečić, Matea Jelić... nitko nije uspio napraviti što je Lena Stojković.

NIKAD NIJE ZADOVOLJNA

Ona je osvojila medalje u kadetskom, juniorskom i seniorskom uzrastu na sva tri velika natjecanja, EP-u, SP-u i OI-ju za mlade. Nakon kadetske bronce na EP-u 2016. u Bukureštu te juniorskih bronci na SP-u u Hamametu i OIju mladih u Buenos Airesu 2018., seniorskim zlatom na EP-u u Sofiji u kategoriji do 46 kilograma kompletira­la je kolekciju medalja kao prva u povijesti ovog trofejnoga kluba.

- Iskreno, nisam znala za taj podatak dok mi ga nije otkrio tajnik kluba Sandro Deak nakon natjecanja - kazala nam je simpatična Lena, za koju u klubu kažu kako je, osim što je veliki radnik, jako stroga prema sebi.

- Nikad, ali baš nikad nije zadovoljna nastupima, uvijek misli da je nešto trebala ili mogla bolje, ali nakon zlata u Sofiji prvi put sam čuo da je zadovoljna i da je sve bilo u redu - otkrio nam je Deak. Lena je u Taekwondo klub Marjan došla još u vrtićkoj dobi, stariji brat krenuo je na treninge u prvu Marjanovu dvoranu na splitskim Blatinama, pa je krenula i ona s njim. Isprva su to bile vježbe motorike...

- Krenula sam s četiri godine i odmah

NISAM MOGLA UZETI ZASTAVU

Bez publike je drugačije, eto, nisam mogla ni sa zastavom istrčati na borilište, nisam smjela podijeliti radost s kolegama... A neće biti ni uobičajeno­g dočeka u zračnoj luci... Hvala svima na podršci, rekla je Lena mi se svidjelo. I od tad sam u istoj dvorani s istim trenerom – Veljkom Laurom Šišom. Divila sam se bratu i starijim natjecatel­jima, sestrama Zaninović, Lovri Brečiću, Toniju Kanaetu..., oni su mi bili idoli i uzori, a definitivn­o sam se zaljubila u taekwondo tijekom OI u Londonu. Imala sam 10 godina i navijala za Luciju Zaninović koja je osvojila broncu. Sjećam se svakog detalja njenih borbi - kaže Lena.

ZBOG LUCIJE JE U TAEKWONDOU

Osim što je sjajna sportašica, Lena s uspjehom pohađa i Studij fizioterap­ije, prvu godinu je zaključila s ocjenom 5.0.

- Moram priznati da me na faksu spasila korona, sva su predavanja prebačena “online” tako da

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia