24sata

Navratio je i kod Dalićke...

KAO PO LOJU Premijer je obišao Koprivnicu, posjetio bivšu suradnicu i nahvalio poslovanje tvrtke na čije čelo ju je postavio

- Piše: ŽELJKO RUKAVINA

Andrej Plenković u petak je posjetio Koprivničk­o-križevačku županiju te je svratio i do bivše potpredsje­dnice Vlade Martine Dalić, koju je nakon “egzila” iz vlasti zbog skandala s aferom Borg postavio na čelno mjesto prehramben­e tvrtke.

Nakon što se s predsjedni­com uprave Podravke susreo iza zatvorenih vrata, izašli su ispred poslovne zgrade, gdje je premijer kazao kako je zadovoljan onim što mu je rečeno jer kompanija unatoč pandemiji ostvaruje dobre gospodarsk­e rezultate. - Što se tiče Podravke, rezultati za 2020. su jako dobri. I Podravka, i Belupo, i Žito u Sloveniji, sve skupa dobit je 247 milijuna kuna. Zaposlenih je 6000, prosječna je plaća 6000 kuna, što je jako visoko s obzirom na strukturu zaposlenih. Dionica je skočila za više od 15%, radi se na racionaliz­aciji poslovanja, radnici će dobiti prosječno 400 kuna veću plaću za travanj. Kompanija je zdrava i gleda kako plasirati proizvode na tržište srednje i zapadne Europe - rekao je Plenković. Prije toga kazao je da je u Koprivničk­o-križevačku županiju došao kako bi se razgovaral­o o projektima koji su značajni za to područje.

- Mislimo na gradnju i modernizac­iju željezničk­e pruge od Križevaca preko Koprivnice do mađarske granice, o nastavku gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice, jer je sve to bitno za razvoj gospodarst­va ovoga kraja – poručio je premijer s improvizir­ane govornice ispred sjedišta koprivničk­oga gospodarsk­og diva. Dodao je da se razgovaral­o i o projektima aglomeraci­je za Koprivnicu, Križevce i Đurđevac. Rekao je i kako je za mandata ove vlade promijenje­n zakon o financiran­ju lokalne i područne samouprave, kojim su prihodi tih jedinica premašili 100 mil. kn.

 ??  ?? IZBORI SU BLIZU Prije lokalnih izbora premijer se pohvalio rezultatim­a Vlade
IZBORI SU BLIZU Prije lokalnih izbora premijer se pohvalio rezultatim­a Vlade

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia