24sata

Ogrestin novi film u Moskvi...

-

Novi film Zrinka Ogreste, “Plavi cvijet”, svjetsku će premjeru imati u glavnom natjecatel­jskom programu na Moskovskom filmskom festivalu.

- U nimalo optimistič­nim vremenima, poziv moskovskog festivala doživljava­m kao radost i povlasticu. Radost zato što će mi film doživjeti svjetsku premijeru u zemlji grandiozne kulture, a povlasticu jer će to biti na jednom od ponajvećih svjetskih festivala - izjavio je Ogresta. Riječ je o jednom od ponajvećih i najstariji­h A svjetskih festivala, utemeljeno­m 1935. godine, na kojemu su premijerno prikazana i nagrađena djela poput Fellinijev­a “8 i pol”, Wajdine “Obećane zemlje” ili “Uskrsnuća” braće Taviani. - Ovo je osobit trenutak, kako za nas tako i za hrvatsku kulturu. Pandemijsk­e okolnosti ponajveću štetu učinile su kulturi, a moskovski festival je nakon niza velikih svjetskih kulturnih događaja koji su ili otkazani ili održani online prvi koji će se dogoditi uživo, dakle u okolnostim­a jedino prirodnim za kulturu - dodao je producent Ivan Maloča.

“Plavi cvijet” je film o ženi, film o majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći. Kroz motrište sredovječn­e Mirjane, službenice u maloj zagrebačko­j tvornici konca, slika njezinu borbu za vlastiti komadić životne sreće... Glavne uloge tumače Vanja Ćirić kao Mirjana i Anja Šovagović Despot kao Mirjanina majka Violeta.

DUGA TRADICIJA Filmski festival u Moskvi utemeljen je 1935., a bit će prvi koji će se održati u ‘normalnim’ okolnostim­a, uživo

 ??  ?? O MAJCI I KĆERI
Film o ljubavi, sebičnosti, samoći, obitelji...
O MAJCI I KĆERI Film o ljubavi, sebičnosti, samoći, obitelji...
 ??  ?? SREĆA I PONOS
Zrinko Ogresta kaže kako ovo doživljava kao radost i povlasticu
SREĆA I PONOS Zrinko Ogresta kaže kako ovo doživljava kao radost i povlasticu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia