24sata

Vozio Stallonea i Oprah, a sad traži ljubav na selu

Rambo mi je ostao dužan 200 dolara, kaže Marijan Ceravac (69)

- Piše: IVAN ŠTENGL

Reality show “Ljubav je na selu” počeo se emitirati prošle nedjelje, a jedan od kandidata 13. sezone je farmer Marijan Ceravac (69), koji dolazi iz Buzeta.

- Svi me podržavaju, a u nedjelju je prvu epizodu gledalo cijelo selo. Neki su mi čak i kucali na vrata jer su se htjeli fotografir­ati sa mnom - započeo je svoju priču Marijan. Djevojkama uz njega neće biti dosadno, a uz ljubav i pažnju ponudit će im svoju životnu priču.

Marijan se rodio u Buzetu, ali vrlo brzo se odselio s roditeljim­a u Sloveniju. Nakon završetka škole i kratkog radnog vijeka tamo, zaputio se 1968. u Ameriku

- Šef u Sloveniji mi je rekao da su za mene samo kramp, lopata i kariola. Rekao je da neću nikad zaraditi ni za kilu papra. Iz Amerike sam mu od prve plaće poslao kilogram papra s porukom i dao mu do znanja da mi ide bolje - prisjeća se. U Americi je s 25 godina izradio nekoliko višemiliju­nskih strojeva dok je radio na popravcima mostova. Godine 1993. odlučio je postati vozač autobusa.

STALLONE MU I DALJE DUŽAN

- Nakon što se obrt za popravke mostova zatvorio, ostao sam bez posla. Nisam više želio raditi teške fizičke poslove pa sam se odlučio prekvalifi­cirati za vozača autobusa. Upoznao sam čovjeka koji me pitao zašto se ne bih okušao u vožnji slavnih osoba u Kalifornij­i. Poslao sam zahtjev i dobio sam posao.

U svom specijalno­m autobusu, koji je bio poput party limuzine, vozio je razne poznate face, poput grupe Poison, B.B. Kinga, Oprah, Saru Jessicu Parker, Stallonea i Marlona Branda. Mnogi su ga oduševili, ali neki su ga nažalost i razočarali. - Sylvestar Stallone mi je ostao dužan 200 dolara kad sam ga vozio do jedne zgrade gdje se htio fotografir­ati. Schwarzene­gger je OK, ali nije velik kao na televiziji.

Najljepše uspomene imao je s Oprah, koju je dva dana vozio iz Bostona do Miamija.

- Išla je autobusom jer ne voli letjeti. Bili smo dva vozača, a ona je bila jako ljubazna, dala nam je 500 dolara napojnice i napravila nam sendviče - otkrio nam je. Uz nju, lijepa sjećanja ga vežu i za Saru Jessicu Parker i grupu Lamb of God, koji su se pokazali kao ljubazni, otvoreni i prizemni. Marijan je najdulje radio za B.B. Kinga, skoro dvije godine. - Razišli smo se nakon dvije godine jer sam se posvađao s njegovim sinom, kojeg nisam podnosio. Bio je izuzetno bezobrazan i vikao je na mene. Kad sam rekao B.B. Kingu da odlazim, pozvao me u svoj penthouse i nudio mi 1000 dolara da ostanem, ali sam ga odbio - rekao je Marijan. Farmer je bio u braku tri puta, prvi puta se oženio kad je tek došao u Ameriku.

‘MOJA’ RUBY YEE

- Bili smo zajedno dvije godine, imamo i sina koji živi u Teksasu. Razveli smo se jer me varala sa susjedom, uhvatio sam ih u svom krevetu. U kontaktu smo, ali ne bih nikad živio s njom priznao je farmer.

Ljubav svog života upoznao je u kafiću u New Yorku. Radila je kao urednica New York Timesa i bila je jako sposobna, govori on. - Napisala mi je na salvetu svoj broj i ime, ja sam joj prišao, pozvao na večeru i ostali smo 38 godina zajedno. Zvala se Ruby Mooy Yee i zezao sam je da se zove ‘Moja’.

Nisu imali djece jer je ona bila srčani bolesnik i to ga je strašno boljelo jer je htio djecu. U Hrvatsku su se vratili 2002., a ona je preminula 2015. godine. Kako kaže, tugovao je četiri godine.

HRVATICE SU ZAHTJEVNE

- Ja sam zapravo tad došao samo u posjet roditeljim­a i bratu. Ali moja tadašnja supruga se zaljubila u Hrvatsku pa smo tako ostali ovdje. Uživala je tu 13 godina, sve do svoje smrti govori Ceravac.

Nakon gubitka supruge još se jednom ženio, ali zbog pohlepne žene i kćeri brzo se razveo. Od djevojaka koje će mu doći ne traži puno, ljubav i poštovanje trebaju biti na prvome mjestu, a i još poneke kvalitete.

- Treba biti zgodna i vitka, društvena i iskrena. Ali najvažnije od svega, mora me poštovati, kao i ja nju. Mora postojati međusobno razumijeva­nje - govori farmer. Ni razliku u godinama ne smatra problemom.

- Moja pokojna supruga bila je 10 godina starija od mene, ali to mi nije smetalo. Izgledala je mnogo mlađe.

Dodaje da bi volio imati djecu, ali i kako su Hrvatice mnogo zahtjevnij­e od žena koje je susreo u Americi. Ali ako bi se pojavila prilika, opet bi se ženio.

 ??  ??
 ??  ?? SARA JESSICA PARKER
Došla bi do nas starom Vespom, bez tablica i ručno obojenom. Nije htjela da je prepoznaju
SARA JESSICA PARKER Došla bi do nas starom Vespom, bez tablica i ručno obojenom. Nije htjela da je prepoznaju
 ??  ?? ŽELI KRENUTI DALJE
Nakon gubitka supruge, nije imao previše sreće sa ženama
ŽELI KRENUTI DALJE Nakon gubitka supruge, nije imao previše sreće sa ženama
 ??  ?? Dok je radio u Americi, vozio je autobus za slavnog pjevača bluesa B.B. Kinga, od kojeg je otišao zbog njegova bezobrazno­g sina
Dok je radio u Americi, vozio je autobus za slavnog pjevača bluesa B.B. Kinga, od kojeg je otišao zbog njegova bezobrazno­g sina
 ??  ?? PRAVA LJUBAV
Marijan se nada pronaći ljubav kakvu je imao s pokojnom suprugom
PRAVA LJUBAV Marijan se nada pronaći ljubav kakvu je imao s pokojnom suprugom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia