24sata

UZAS: ˇ NAPALI BESKUCNIKA ´ I SVE SNIMILI

Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je sedam, kaže muškarac (58) kojeg je banda maloljetni­ka zlostavlja­la u Podsusedu. Snimku su proširili društvenim mrežama...

- Pišu: K. BITIĆI, L. ŠIPRAK, H. TKALČEVIĆ, I. MILOTIĆ

Bilo ih je sedmorica. Nije mene nitko udario, samo su me gurnuli. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše, kazao nam je Marijan Majcelić (58) zvani Febo iz zagrebačko­g Podsuseda.

Sreli smo ga ispred Konzuma u centru Podsuseda, gdje ga je, kako nam je potvrdio, u nedjelju navečer napala grupa mladića. Na snimci, koja je počela kolati društvenim mrežama, vidi se kako dvojica maltretira­ju Febu, jedan ga gura te on pada na tlo. Na snimci se vidi i treći mladić te se čuje glas četvrtog, koji sve snima mobitelom.

- Daj se makni, ja gledam svoj posao - govori Febo obrijanome mladiću na snimci. U rukama nosi veliku kartonsku kutiju punu nekih folija. Mladić, koji je prema našim informacij­ama maloljetan, odjeven je u crne hlače i crne tenisice te tamnu jaknu s kapuljačom. U tom trenutku drugi mladić, također maloljetni­k, u smeđe-maslinasto­j jakni grubo odguruje nesretnog Febu te on pada na tlo s kutijom.

- Ajde još jednom reci za mamu nešto - dobacuju mu uz psovku. Dok Febo sakuplja stvari iz kutije s poda, mladić koji snima govori: “Nemojte, dečki, ‘ajde idemo. Idemo, dečki!”. Tu video završava, a poslije je jedan od napadača pomogao Febi pokupiti stvari. Febo nam kaže da ničim nije isprovocir­ao njihov napad.

- Prije toga su razbijali flaše u parkiću, glavu si režem ako nisu imali deset boca pelinkovca - priča nam.

 ??  ??
 ??  ?? ZNAJU GA SVI IZ PODSUSEDA
‘DOBAR KAO KRUH’
Marijana Majcelića znaju svi lokalci iz zagrebačko­g Podsuseda. Kažu da za nekoliko kuna zna pomagati starijima.
ZNAJU GA SVI IZ PODSUSEDA ‘DOBAR KAO KRUH’ Marijana Majcelića znaju svi lokalci iz zagrebačko­g Podsuseda. Kažu da za nekoliko kuna zna pomagati starijima.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia