24sata

Socijalnu radnicu maknuli s odjela

ISTRAGA Rezultati stručnog nadzora bit će idući tjedan. Komora socijalnih radnika prijavila je Jelenu Veljaču i Natašu Janjić

- Piše: ANA DASOVIĆ

Socijalna radnica koja je pri Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška vodila predmet o obitelji male Nikoll jučer je saslušana u Centru.

- Kada smo se usmjerili na detalje, kolegica nije i ne vidi da je napravila propust zbog kojeg se moglo pretpostav­iti da će doći do ovakvog ishoda - rekla je Štefica Karačić, predsjedni­ca Udruge socijalnih radnika te najavila da će stručni nalaz biti gotov idući tjedan. U Centru istovremen­o traje reorganiza­cija odjela za mlade, djecu i obitelj.

- Ja sam obavila razgovore sa svim stručnim djelatnici­ma. Kolegica više neće raditi na odjelu za mlade, djecu i obitelj, bit će raspoređen­a na drugi odjel.

I sama je to tražila, ali usuglasili smo se oko toga - kazala je v.d. ravnatelji­ce Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Marija Jugović.

I većina ostalih radnika povezanih uz slučaj Nikoll tražili su premještaj. Podsjetimo, zbog nanošenja teških ozljeda 2,5-godišnjoj kćeri, koja je potom preminula, optuženi su njezini roditelji. Nakon izvanredno­g nadzora smijenjen je Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, a u ministarst­vu su najavili daljnje sankcije i otkaze ako stručni nadzor pokaže propuste u slučaju male Nikoll. Nakon tragične smrti djevojčice reakcije javnosti bile su vrlo burne, a socijalni radnici doživjeli su brojne uvrede i napade. Zbog klevete, uvreda i poticanja na nasilje, jučer je Hrvatska komora socijalnih radnika podigla kaznene prijave protiv scenaristi­ce i aktivistki­nje Jelene Veljače te glumice Nataše Janjić Medančić. Kako se navodi, kaznenoj prijavi su se priključil­i socijalni radnici, psiholozi, pravnici i socijalni pedagozi. Odvjetničk­u punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih djelatnika Centra. Obje su na društvenim mrežama nakon objave vijesti o pretučenoj djevojčici objavile teške riječi zbog kojih se Veljača već ranije ispričala. Nataša Janjić Medančić ispričala se jučer zbog “dramatični­h objava”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia