24sata

TI SE NEMAS SRAMIT KAJ

BRAVO OVA EUROPSKA SEZONA NAJUSSPJEŠ­NIJA JE OD 1967. I OSVAJANJA KUPA VELESAJAMS­KIH GRADOVA

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Za povijest. Za sve one generacije koje nisu gledale Zambatu, Lamzu, Roru i ostale klupske legende iz 1967. Za sve dinamovce koji su slijepo vjerovali ova je generacija ispisala povijest. Da, ova će generacija zauvijek ostati upisana u klupskim knjigama.

Bila je ovo divna avantura u kojoj je Dinamo u Europi ostao dulje od Lionela Messija i Cristiana Ronalda, dvojice, vrlo vjerojatno, najboljih nogometaša svih vremena. Sezona u kojoj je bilo suza nakon ispadanja od Ferencvaro­ša, pa slavlja, fešte i pjesme nakon izbacivanj­a Tottenhama, do Villarreal­a, koji je označio kraj puta.

- Pamtimo samo sretne dane, a bilo ih je mnogo i priuštili smo ih navijačima - kaže Damir Krznar. I treba. Crnih dana, kad govorimo o Europi, bilo je u Dinamovoj povijesti mnogo, možda i previše. Sjetite se debakla protiv Lyona 7-1, milosti Ajaxa, koji se zaustavio na 4-0... I zbog toga uživajmo, jer ovaj Dinamo postao je momčad koja je konkurentn­a svima u Europi. Ušli su među osam najboljih u Europskoj ligi i ondje su igrali ravnopravn­o sa svima, izbacili momčad od 760 milijuna eura, momčad koja je prije dvije godine igrala finale Lige prvaka i trenera koji nikad u karijeri nije ispao iz Europske lige. Da je Cico Kranjčar živ, vjerojatno bi, kao što je za igračkih dana, zapjevao “Fala”. Jer upravo je to riječ koja može najbolje opisati što svaki Dinamov navijač osjeća - jedno veliko hvala.

Hvala za onu prezentaci­ju u skupini Europske lige u kojoj je, primivši samo jedan gol u šest utakmica, potukao sve rekorde Juventusa i Manchester Uniteda. Hvala za nezaboravn­ih 3-0 protiv bahatih Engleza, koji su se ismijavali, kao i njihova reprezenta­cija uoči polufinala u Rusiji. Hvala što ste vratili vjeru u hrvatski nogomet, što je Dinamo danas uz bok najvećim europskim, a time i svjetskim klubovima. - Žalim samo što nismo bili kompletni protiv Villarreal­a, eto, to je jedina žal u ovoj sjajnoj europskoj sezoni. Da smo bili kompletni pa se ‘pofajtali’, možda bi drukčije završilo - rekao je Mislav Oršić. - Šteta, dečki su plakali u svlačionic­i, bilo je dosta tuge - rekao je Damir Krznar.

Nemaju zašto. Dečki, glavu gore, vi ste naš ponos i, zagrebački­m žargonom, nemate se kaj sramit...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia