24sata

GASI SE B MOMČAD, RASKID S 19 IGRAČA

PROMJENE U HAJDUKU NOVITETI Javili smo HNS-u da ukidamo drugu momčad, na nju smo trošili 10,9 mil. kuna, a pokrećemo ŽNK Hajduk te klupski ‘Netflix’, kaže predsjedni­k ‘bilih’

- Piše: TOMISLAV GABELIĆ

Na Poljudu je održana skupština Hajduka na kojoj je jednoglasn­o izglasana izmjena statuta kluba, prema kojoj će se broj članova nadzornog odbora smanjiti na pet, a izglasano je i novo savjetodav­no tijelo, Hajdučka zajednica, iz čijih redova će se ubuduće birati i dio nadzornika.

Tijekom sjednice prezentira­n je financijsk­i rezultat za proteklu 2020. godinu, kao i plan za sljedeće razdoblje.

- Financijsk­i rezultat za 2020. godinu izgleda loše, minus od gotovo 22 milijuna kuna, pogotovo ako ga usporedimo s pet milijuna kuna dobiti u godini prije - kazao je član uprave Hajduka Ivan Matana. Otkrio je predsjedni­k Lukša Jakobušić kako je premostio teško razdoblje kad je riječ o financijam­a.

- Kad sam došao na čelo kluba, rekao sam da imamo novca za dvije plaće, za studeni i prosinac, a mi smo isplatili i siječanj, i veljaču, i ožujak, i to dodatnih 40%, koji su bili uskraćeni igračima tijekom prvog lockdowna. Par igrača, na čelu s kapetanom, pristalo je na odgode plaćanja za drugi dio godine, čime su pokazali ljubav i odanost. Nadamo se da će to biti dovoljno, ako ne, proširit ćemo dogovor s još nekoliko igrača - kazao je Jakobušić pa prezentira­o plan za 2021. godinu:

- Na kraju se mrtvi broje, vidjet ćemo gdje ćemo biti 23. svibnja. Nama nije cilj igrati doigravanj­e za Konferenci­jsku ligu nego igrati grupnu fazu, šest utakmica u Splitu. Moramo vratiti utakmice u Split, ali želimo smanjiti trošak prve momčadi 30-ak posto.

POKREĆEMO ŽENSKI KLUB

- Zatražili smo od HNS-a ukidanje druge momčadi, čiji troškovi su 10,9 milijuna kuna. U njoj imamo 41 igrača i po planovima šefa Akademije minimum pet igrača ćemo priključit­i prvoj momčadi. Njih 17 će na posudbe u 1. i 2. ligu, da dokažu da su za Hajduk, a 19 ugovora ćemo raskinuti. Nije to sve...

- U Splitu egzistiraj­u dva ženska nogometna kluba, Split i Marjan, mi ćemo im ponuditi da se ujedine i nastupaju pod imenom Hajduk. Postoji mogućnost da integriram­o jedan klub i da napravimo lijepe stvari - rekao je Jakobušić.

KAMP JE PRIORITET

- Očekujemo velike novosti i u projektu Hajduk digital, u planu nam je prva klupska televizija, ja ga zovem ‘Hajdukov Netflix’, koji će uz naplatu nuditi ekskluzivn­e sadržaje.

- Jedan od naših prioriteta je gradnja kampa, Grad Trogir je napravio parcelizac­iju zemljišta,

NOVI TRAVNJAK

čekamo da MORH prebaci zemljište na Grad Trogir. Mi smo definirali izgled kampa, uskoro ide natječaj, potom dvije godine projektira­nja, dvije godine gradnje... Paralelno radimo na obnovi krovišta Poljuda i klupskome muzeju. Potpisali smo ugovor s HNS-om i do 12. srpnja trebali bismo na Poljudu imati najmoderni­ji hibridni travnjak. Pratimo kako se razvija situacija u HNS-u i da ćemo se mi uključiti u rad preko našeg županijsko­g nogometnog saveza. Očekujem da se do prosinca ekipiramo i preuzmemo mjesta koja nam pripadaju - zaključio je Jakobušić.

 ??  ?? Hajduk će u suradnji s HNS-om postaviti
hibridnu podlogu
Hajduk će u suradnji s HNS-om postaviti hibridnu podlogu
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia