24sata

BABO, POLUDI I ODVEDI HRVATSKA - NJEMAČKA NAS NA OI U TOKIO!

TAKTIKA Nijemci nemaju centra koji može braniti Žižića i Bilana, kaže Krešo Lončar, bivši reprezenta­tivac, koji živi i radi Njemačkoj

- Pišu: T. GABELIĆ, D. MILIČIĆ

Dvije pobjede dijele Hrvatsku od plasmana na Olimpijske igre u Tokio. Jedna bi trebala biti danas protiv Njemačke, druga protiv Meksika ili Brazila. No moramo početi igrati, jer ako ćemo biti kao u utakmicama protiv Brazila i Tunisa, ništa od Igara.

Moramo igrati momčadski i podići obranu na viši nivo, bez prave obrane nećemo se moći nositi s Nijemcima, koji su fizički izuzetno moćna reprezenta­cija - upozorava naš nekadašnji reprezenta­tivni centar Krešimir Lončar.

Jako dobro poznaje njemačku košarku, nakon odlaska u igračku mirovinu ostao je u košarci, a za mjesto trajnog boravka izabrao njemački Würzburg, gdje obavlja sve važnije funkcije u lokalnom klubu. Sportski je direktor, skaut, položio je i trenerski ispit...

I NIJEMCI BEZ NBA IGRAČA

- Naši najbolji igrači tek su se priključil­i, teško je bilo treneru Mršiću uigrati bilo što i zbog toga i ne igramo onako kako bi objektivno mogli i trebali igrati.

Ali ako podignemo nivo obrane, pogotovo glavni igrači Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, to bi moglo izgledati puno bolje. Ako znamo da nam je glavni igrač prošlog tjedna igrao NBA utakmice, onda je jasno da njemu treba vremena da se navikne na vremensku razliku, na drugačiji stil igre, suigrače, protivnike, a i suigračima da se priviknu na njega - objašnjava Lončar. Prilika za popravni ispit nema. Izgubimo li, ništa od Tokija. Svjesni su igrači i stoga večeras trebamo pravog Bojana Bogdanović­a, Babu koji je u svibnju za Utah ubacio 48 koševa i prestigao Dražena Petrovića, koji je 1993. Houstonu zabio 44 koša. Babu koji je te večeri zabio koliko niti jedan igrač Utah Jazza od 1998. godine, kad je Karl

Malone zabio 56 koševa.

Nijemci nisu nepobjediv­i, i njima nedostaje puno igrača, nema im NBA-ovaca Schrödera, Theisa i Klebera, potom Paula Zipsera... Slaba točka im je “unutarnja igra”.

- Nijemci nemaju centra koji može braniti Žižića i Bilana kad igraju leđima prema košu, i tu ih možemo napasti, a ako se skupe i pokušaju pomoći, otvorit će nam se prostor za vanjski šut. Vjerujem da je to dobitna formula. Svi koji su igrali ovakve turnire znaju da je teško nakon naporne sezone krenuti u nešto novo, ali ako pobijedimo Njemačku, sve će se zaboraviti i stvorit će se energija. Vjerujem da ovi igrači mogu izvući i da mogu otići na Olimpijske igre - zaključuje Lončar.

NAVIJAČI, TREBATE NAM DANAS

Vjerujemo i mi, a vjeruje i splitska publika, koja danas u 16 sati mora, kao i igrači, ostaviti srce u dvorani. A onda ni uspjeh ne bi trebao izostati. Posljednji susret protiv Njemačke igrali smo 2015. i pobijedili 80-63. Dosad smo igrali 12 puta i pobijedili devet, a izgubili svega tri puta. Momci, ajmo danas po jubilarnu desetu protiv Nijemaca. Babo, poludi, i odvedi nas na korak do Olimpijski­h igara u Tokiju.

 ??  ?? PO POBJEDU
Hrvatska i Njemačka igraju u 16 sati uz prijenos na Sport klubu
Danas trebamo Bogdanović­a koji je u Utah hu zabio 48 koševa i skinuo rekord Dražena Petrovića iz 1993. godine
PO POBJEDU Hrvatska i Njemačka igraju u 16 sati uz prijenos na Sport klubu Danas trebamo Bogdanović­a koji je u Utah hu zabio 48 koševa i skinuo rekord Dražena Petrovića iz 1993. godine
 ??  ??
 ??  ?? RECEPT ZA NIJEMCE
Nemaju centra i tu ih moramo
napasti, smatra Lončar
RECEPT ZA NIJEMCE Nemaju centra i tu ih moramo napasti, smatra Lončar
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia