24sata

AKO SE NE ISPRICA, ZBOGOM !

OPROSTITE ILI ADIO Pozove li ga Dalić za Rusiju bez isprike, narušit će autoritet kod momčadi. U tom slučaju bi se svatko mogao obrušiti na izbornika bez ikakvih posljedica...

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Igor Bišćan iz reprezenta­cije je otišao bez riječi, Srna, Balaban i Olić zaružili su do ranh jutarnjih sati pa se ispričali, Nikola Kalinić nije htio ući u igru... No nitko od njih nije za reprezenta­ciju rekao da je, oprostite na izrazu, govno. Tim riječima Ante Rebić opisao je suigrače i sebe u razdoblju od Rusije do danas. I to je jako ružno.

Za igrača koji je posljednji gol zabio u lipnju 2018., u Nižnij Novgorodu protiv Argentine, a krilni napadač je, ne branič, malo prebahato. Sljedeća utakmica Hrvatske je u rujnu protiv Rusije, a glavno pitanje je hoće li Ante Rebić biti na izbornikov­om popisu. Ili neće?

PROPUSTIO PET OKUPLJANJA

E, sad, nekoliko je scenarija. Krenimo od prvog.

- Tko sam ja da zatvaram vrata reprezenta­cije igračima, nisam nikome nikad zatvorio - kaže Dalić.

To je točno, no ako se Rebić ne oglasi, neće mu Dalić zatvoriti vrata, već on sam.

I to sebi pred bradom. Jer niti će Dalić proći preko tih Rebićevih riječi, niti će suigrači izbornika smatrati autoriteto­m. Jer, u tom slučaju, svatko bi se mogao obrušiti na izbornika, nazvati ga bedakom, neznalicom, diletantom, pa se bez problema pojaviti na okupljanju. Taj, prvi scenarij, u kojem se Rebić ne misli oglasiti značilo bi da je svoju dionicu za Hrvatsku, barem dok je Dalić izbornik, završio. Utakmica protiv Španjolske bila bi mu posljednja za Vatrene. U drugom scenariju, Ante Rebić trebao bi se javno ispričati izborniku i suigračima. Da, ne samo izborniku, jer u “govnarskoj” igri sudjeloval­i su i Modrić, Perišić, Brozović, Livaković... Samo, za razliku od njega, Luka, Perija, Broz, Livi i ostali dol azili su na svako okupljanje, dok je Rebić propustio čak pet. Nisu suigrači budale, pa da ne znaju tko se “šverca”. Upravo je i to bio jedan od glavnih razloga zašto se Ivan Rakitić umirovio. Tražio je, navodno, još jednu ispričnicu, a kad su mu rekli da je pretjerao, samo je rekao onda odlazim. No vratimo se

Rebiću. Dalić nije zlopamtilo, nakon isprike oprostio je Duji Ćaleti Caru, za buduće akcije je pomilovao i Bornu Sosu, pomilovat će i svakoga tko je spreman ispričati se. Ante Rebić za sada šuti. Utakmica protiv Rusije u Moskvi, na stadionu na kojem je Hrvatska igrala finale Svjetskog prvenstva, idealno je mjesto da se zakopaju ratne sjekire.

RAZGOVOR U ČETIRI OKA

No Rebić mora shvatiti da je pogriješio, da je Hrvatska iznad svega i da nikome nije drago što smo ispali od Španjolske, no to je nogomet. Zna i sam da je pretjerao i da ga može spasiti samo javna isprika. No i u tom slučaju, treba biti oprezan jer kako je često govorio pokojni predsjedni­k Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, “koga zmija ujede, taj se i špageta boji”. Situaciju može smiriti samo iskreni razgovor u četiri oka i objašnjenj­e takvih ružnih poruka. No sve kreće od poniznosti. Ante, ispričaj se izborniku Daliću i suigračima, i bit ćeš opet dio momčadi. Ako ti je stalo. Ako nije, postoji samo jedna riječ - adio.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia