24sata

San se ostvario: U 30. dobila poziv za OI!

DJEVOJKE, SVAKA ČAST Prvi put u povijesti Hrvatska će na Olimpijski­m igrama imati tri predstavni­ce u judu. Ivani Maranić poziv za Tokio stigao je dok je bila na treningu

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Uh, velika sreća! Toliko različitih osjećaja i misli u glavi! Ponosna, sretna, uzbuđena. Nakon toliko izazova i rada, nastup na Olimpijski­m igrama će biti kruna svega, rekla je presretna Ivana Maranić.

Probajte zamisliti Ivaninu sreću kad ju je na EJU trening kampu u Poreču zatekla vijest, točnije poziv, da ide na Olimpijske igre. Riječ je izuzetno simpatično­j djevojci koja je osvajačica svjetske juniorske bronce iz 2010. godine. Tako će Hrvatska prvi put u povijesti imati tri predstavni­ce na Olimpijski­m igrama. Pored Ivane, nastup su osigurale svjetska prvakinja Barbara Matić (do 70 kg) te Karla Prodan (do 78 kg), članice JK Pujanke iz Splita.

Judom se počela baviti 2000., godine i nije propustila niti jedan trening. Naravno, bilo je brojnih anegdota.

- U Parizu na svjetskom juniorskom prvenstvu u prvom kolu sam imala okršaj s tada aktualnom svjetskom prvakinjom iz Brazila. Trener me je prije borbe ohrabrivao, rekao mi da budem agresivna i, ako treba, neka je ugrizem aparatićem za zube. U tom trenutku se ona okrenula prema meni i vidjeli smo da i ona nosi aparatić za zube! Počeli smo se svi smijati u isto vrijeme - Ivanina je anegdota s jednog od natjecanja.

Jednom se izgubila na aerodromu.

- Sa sestrom sam putovala na Grand Slam u Rusiju, putovale smo noću, a ujutro smo trebale presjedati u Moskvi na sljedeći let. Bile smo pospane i hodale smo kao zombiji za putnicima i prošle svu kontrolu i nitko nije primijetio da trebamo ući na ulaz za domaće letove. Tako smo sestra i ja tražile taj ulaz sat vremena i nismo ga mogle naći jer nije postojao! Kada smo pitale gospođu na informacij­ama gdje je taj ulaz, ona nas je blijedo pogledala i umalo se onesvijest­ila. Obavila je milijun telefonski­h poziva, proveli su nas kroz bezbroj kontrola, bile smo na mjestima na kojima obični putnici nikada nisu bili i samo su za nas posebno otvarali pregled putovnica i na kraju smo uspjele stići na domaće letove. Sva sreća da nam je razmak između letova bio 6 sati pa smo stigle i na let i na Grand slam - ispričala je Ivana jednu od anegdota iz ranijih dana, kad je tek krenula na međunarodn­a natjecanja. Naravno, najviše joj je u sjećanju ostalo natjecanje iz Maroka 2010. godine, kad je osvojila brončanu medalju.

- U borbi za treće mjesto pobijedila sam Ruskinju protiv koje sam ranije nepravedno izgubila finale svjetskog kupa u Rusiji - rekla je Ivana Maranić. Inače, u bogatoj karijeri Upravno-birotehnič­ke škole, Kineziološ­kog fakulteta, brojnih medalja s natjecanja i prvenstava, Ivana je 2015. počela raditi u vrtićima, a dogodovšti­na s djecom je toliko da bi se o njima mogla napisati knjiga na nekoliko stotina stranica...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia