24sata

PERNATO CARSTVO

Papago park ima 200 egzotičnih vrsta ptica i opet je otvorio vrata za posjetitel­je

- Piše: DIJANA MARIĆ

Brojni turisti čuli su za naš park i svakodnevn­o dolaze u razgledava­nje egzotičnih ali i domaćih ptica. Dolaze i pronaći mir jer naš je park u šumi, gdje je boravak u ove vruće dane puno ugodniji.

Rekao nam je to vlasnik Papago parka Bernard Kranjec (48). Papago park, s 200 egzotičnih i autohtonih ptica, ponovno je otvorio svoja vrata za sve znatiželjn­ike i ljubitelje ptica kraj Červar-Porta nedaleko Poreča. Posjetitel­ji se najviše zadržavaju pored modro-žuta are, crveno-modre are, are harlekina, vesele plavočele amazone, kakadua, žakova, a ništa manje nisu zanimljive ni ptice lori duginih boja, australske zebice, edeli, tigrice, paunovi te autohtone hrvatske kokoške i dravske guske. Taj ptičji raj bio je dugogodišn­ji san vlasnika Bernarda Kranjeca koji je ljubav prema pticama otkrio još prije dvadesetak godina. Vlastitim rukama su on, njegova supruga Anđelina (47) i nekolicina prijatelja uredili i opremili prvi hrvatski park za ptice. Ptice uživaju u mirnoj grabovoj šumi i netaknutoj prirodi na oko 30.000 četvornih metara.

Vlasniku je, otkriva, omiljena ara po imenu Tiago.

- To je ptica nevjerojat­nog karaktera i jako je karizmatič­an. Jednostavn­o ga moraš voljeti. Ima osam godina i normalno se šetamo po šumi dok je on meni na ramenu. Izgledamo baš kao dvojac iz gusarskih priča - kaže Bernard. Ideju da napravi ptičji park dobio je nakon posjeta sličnom parku na Tenerifima.

 ??  ?? ČISTA EGZOTIKA
Are svih vrsta, kakadui i ostale egzotične ptice uživaju u parku
ČISTA EGZOTIKA Are svih vrsta, kakadui i ostale egzotične ptice uživaju u parku
 ??  ?? STIGLO POJAČANJE Prije dvadesetak dana na svijet je došla malena ara koja se trenutno hrani ručno, posebnom smjesom. Vlasnik parka kaže da će Loro biti pravi ljepotan kad naraste. Bernard otkriva i da se pred nastambama najviše zadržavaju djeca koja mogu satima proučavati razne ptice.
STIGLO POJAČANJE Prije dvadesetak dana na svijet je došla malena ara koja se trenutno hrani ručno, posebnom smjesom. Vlasnik parka kaže da će Loro biti pravi ljepotan kad naraste. Bernard otkriva i da se pred nastambama najviše zadržavaju djeca koja mogu satima proučavati razne ptice.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia