24sata

S MUŽEM NE MOGU IĆI U SHOPPING, A ŠTIKLE SU UVIJEK TU

-

KATARINA GUGIĆ

Pripremam za slaganje svog prvog mozaika kako bi i privatno dala svoj doprinos projektu “Luka mozaika”. Šetnja i trčanje kad god uhvatim slobodnog vremena. Aktivna sam članica folklornog društva Kumpanija iz Vele Luke s kojim i redovito nastupam. Zbog pandemije nismo nastupali od ljeta 2019. tako da jedva čekam da ponovno krenemo.

Rekla nam je to u vrlo opuštenom razgovoru SDP-ova Katarina Gugić (32), koja je na zadnjim lokalnim izborima u Veloj Luci na Korčuli osvojila drugi mandat. Na razgovor je stigla odlično raspoložen­a s radnog sastanka, sređena u maslinasto zelenoj suknji, crnoj majici s detaljima i u crvenim štiklama, u kojima, kako kaže, bude cijeli dan. - Nekad znaju boljeti noge, pa biram kakve ću kupiti, ali jako ih volim, u njima sam cijeli dan i draže su mi neko causal cipele. Uz to, najčešće volim ljetne haljine jer volim ljeto... Da je barem cijele godine ljeto, nitko sretniji od mene - kaže Katarina, koja je jako ponosna na svoj prijašnji mandat. - Pokazali smo kako razvoj mjesta ne mora ovisiti o famoznim vertikalam­a nego o volji i radu. Prije četiri godine stavila sam na raspolagan­je svoje znanje, viziju te ponudila rješenja neoptereće­na političkim igrama. Obećala sam žensku upornost, novi zaokret, energičnos­t i optimizam.

BOJALI SU SE JER SAM MLADA

Danas tome dodajem neprocjenj­ivo iskustvo u radu Općine i realizacij­i općinskih projekata i aktivnosti. Svjesna sam da prostora za napredak uvijek ima rekla je načelnica. Katarina Gugić na čelo Općine Vela Luka došla je na izborima 2017. kao prva načelnica u povijesti otoka Korčule i jedna od najmlađih načelnica općenito, s 28 godina. Iako je, kako kaže, dočekana s ‘puno upitnika’ više zbog mladosti nego zbog toga što je žena.

- Najviše je komentara sumještana bilo oko toga što sam mlada, pitali su se kako ću se nositi s problemima, ali nakon nekog kratkog vremena takvih komentara više nije bilo. Uvjerili su se da mogu itekako raditi - rekla je Katarina, koju smo pitali, pati li privatni život.

RADILA SAM U KAFIĆU

- Muž mi je velika podrška u poslu i bez njega bi sve ovo bilo puno teže. Vjenčali smo se u prvoj godini mog mandata. Dugo smo zajedno i s obzirom na različitos­ti vrlo dobro se slažemo, osim kad je riječ o shoppingu kaže Katarina kroz smijeh pa ističe kako u shopping ide sama, ali da muž ima odličan ukus za cipele. Kaže kako je za ženu je poznato kako drži tri “kantuna” kuće, a nju je dopao i četvrti. Ističe kako u Veloj Luci glavnu riječ vode žene.

- Ženska se ruka u Veloj Luci itekako osjeća budući da su na čelu Općine, Narodne knjižnice, Dječjeg vrtića, Osnovne i Srednje škole, Doma za starije osobe i Specijalne bolnice Kalos - žene - pojašnjava Katarina, koja je do odlaska na Stručni studij ‘Turističko poslovanje’ na Ekonomskom fakultetu u Splitu, živjela u Veloj Luci. - Imala sam lijepo djetinjstv­o i ne bih ništa mijenjala. Trenirala sam rukomet, a od osmog razreda preko ljeta sam uvijek radila. Prvo sam započela u obiteljsko­m kafiću - otkrila je Katarina.

 ??  ?? Aktivna je članica folklornog društva Kumpanija iz Vele Luke
Aktivna je članica folklornog društva Kumpanija iz Vele Luke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia