24sata

NADAMO SE DA ĆE CENTAR SANIRATI OD POTRESA...

PRINOVA NA PUTU Supružnici Šerić, kojima je oštećena zgrada u potresu u Zagrebu, očekuju drugu bebu pred Božić

- Piše: IVA DIVLJAKOVI­Ć

Nakon što je na Porinu dobio četiri nagrade, bend Pavel nastupio je pod strogim epidemiolo­škim mjerama u zagrebačko­m Aquariusu.

Aljošu Šerića (45) i Antoniju Matković Šerić (32), koji su nedavno otkrili da čekaju drugo dijete, uhvatili smo nakon tonske probe.

Srećom, pandemija na vas, kako kažete, nije ostavila prevelikog traga, no što je s potresima? Antonia:

Živimo u centru grada i dosta nas je streslo psihički. Više od korone. No dobro je, obnavljat ćemo zgradu, bit će sve u redu, nadamo se da neće više tresti. Da, da, dosta nas je zdrmalo i prepali smo se, naravno, nismo očekivali, a potres mi je jedan od najvećih strahova. Stvarno me iznenadio, mislila sam da će doći za pedeset godina. Mi smo u stanu prošli OK, malo oštećenja krovišta, ali više me boljelo srce kad sam prolazila centrom. I dan-danas kad vidim tu šutu, građevinsk­i otpad, nisu lijepi prizori ni mirisi po centru, ne sviđa mi se to.

Centar je izgubio 30 posto ljudi, baš sam pričao s kolegom koji živi u

Aljoša:

neboderu u centru. On kaže da je primijetio da, kad se upale svjetla noću, sigurno četrdeset posto svjetala više nema. Ljudi su se maknuli i ako to ovako potraje, micat će se i dalje. Nadam se da će se tu nešto promijenit­i.

Jeste li i vi razmišljal­i o tome da odete? Antonia:

I mi razmišljam­o o odlasku, zbog sigurnosti djece. Nekako mi se ne čini da je sigurno da moja djeca prolaze razrušenim gradom.

Apsolutno smo razmišljal­i. Veliki test će sad biti ova obnova. Mi smo uspjeli skupiti potpise za obnovu. Naša zgrada nije puno

Aljoša:

SVIRKA U AQUARIUSU stradala, ali je stradala. I sad ćemo vidjeti, sad je sve na gradu i na državi, a ovisno o tome ćemo i mi razmišljat­i o selidbi ili ‘neselidbi’.

Vjerujete li našem novom gradonačel­niku i njegovim obećanjima? Antonia:

Pa vjerujem, da. Želimo mu sve najbolje, da vodi grad kako treba.

Apsolutno sam uvjeren da ima dobre intencije. Da je ispravan i pošten, sad koliko će se snaći u svim tim problemima koji su ga dočekali, prije svega mislim na obnovu centra, ne znam...

Aljoša: Kako teče trudnoća? Antonia:

Odlično, imala sam mučnine u prvom tromjesečj­u, no sad je sve puno ljepše, bolje i laganije i Lunica se jako veseli. Termin nam je taman negdje pred Božić, tako da ćemo imati prekrasan period ove zime. Iščekujemo lijepe stvari, nadamo se da će sve ovo loše završiti s 2021. godinom te da ćemo u sljedeću 2022. godinu krenuti puno sretniji i optimistič­niji. Znamo spol, ali ne želimo to dijeliti jer bi onda sljedeće pitanje bilo o imenu, a njega još nemamo. Ma sretni smo, a Luni uopće nije važno hoće li dobiti bracu ili seku, sretna je što će dobiti društvo napokon.

Jeste li tijekom ove pandemijsk­e krize pomislili da se prestanete bavite glazbom i vratite pravu? Aljoša:

Pa ne s obzirom na to da sam ostavio pravo prije godinu dana, bilo bi sad glupo da sad ostavim i glazbu. Ne znam što bih radio. Imam sreću da, s obzirom na to da sam autor, živim stvarno dobro od tantijema. Da sam isključivo izvođač, muzičar, pandemija bi me vjerojatno pokopala, kao što je neke naše kolege, tako da imam tu sreću, ne smijem se žaliti.

Bend Pavel nastupao je u klubu na zagrebačko­m Jarunu

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia