24sata

Euforija trese Englesku: Ostavite trofej kod kuće

ZAVRŠNICA ‘U DVORIŠTU’ Polufinale i finale Eura igra se u Londonu, a engleski su navijači uvjereni da se sad sigurno ‘nogomet vratio kući’

- Piše: FABIJAN HRNČIĆ

Donesite ga kući momci, poruka je britanskog premijera Borisa Johnsona za engleske reprezenta­tivce nakon pobjede protiv Ukrajine (4-0) i ulaska u polufinale, gdje ih čeka Danska.

- It’s coming home, it’s coming home, it’s comiiiing - odzvanjalo je engleskim ulicama i trgovima, a odzvanjat će i dalje jer se završnica Europskog prvenstva igra - na Wembleyju! Nakon goropadnog ulaska među najbolje četiri momčadi na Euru, euforija na Otoku je otišla u nedogled. Navijači se nadaju da bi se mogli ostvariti spomenuti stihovi navijačke pjesme čije je pravo ime ‘Three Lions’, odnosno ‘Tri lava’ što je i nadimak engleske reprezenta­cije. A prilika je - vrhunska. One na papiru najjače protivnike su Englezi što pobijedili (Njemačka), što izbjegli, a da im je netko prije prvenstva rekao da će u polufinalu igrati s Danskom - zasigurno bi prihvatili. Napokon je na Euru proigrao i Harry Kane u punom smislu, Gareth Southgate napokon je dao 90 minuta zazivanom Jadonu Sanchu, sve kao da se slaže za Engleze koji će s tribina imati veliku podršku jer će se na tribinama Wembleyja naći najmanje 60,000 navijača, od čega će većina biti - engleski. A sad Engleze čekaju Danci.

- Očito jašu na nekom valu emocija nakon svega što se dogodilo s Christiano­m, a bit će to fantastičn­a utakmica. Iskusniji smo i svjestan sam da moramo ujediniti naciju u sljedećoj utakmici - rekao je engleski izbornik Southgate. Nikad u povijesti Englezi nisu osvojili Europsko prvenstvo, a je li sad vrijeme?

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia