24sata

OKIDAČ PADA: KOŠTAO ME JEDAN CHALLENGE

(OPET) PROKOCKAO 2-0 Marin Čilić imao je veliko vodstvo, ali jedna je greška je sve uništila. To mu je treći put da je na Wimbledonu izgubio meč nakon dva seta prednosti

- Piše: FABIJAN HRNČIĆ

NEOBJAŠNJI­VO Ne znam je li ikad bila bliža lopta na break lopti, jedan challenge koji sam zvao me koštao servisa i nakon toga nisam mogao pronaći rješenje, rekao je Marin Čilić nakon poraza od Daniila Medvjedeva u trećem kolu Wimbledona.

Izgledao je odlično, vrhunski servirao, pogađao winnere, držao u šaci drugog tenisača svijeta. Vodio je

2-0 u setovima, ali na kraju je na semaforu pisalo 7-6 (3), 6-3, 3-6, 3-6, 2-6 za Rusa. Drugi tenisač svijeta ne preferira travnatu podlogu, ali prvi put u karijeri, iz 12. pokušaja, uspio se vratiti u meč nakon što je gubio 2-0 u setovima, a Marin je peti pu u karijeri izgubio nakon vodstva od 2-0, nažalost čak treći put na Wimbledonu. U petom setu se Marin probudio, spasio tri meč lopte na 5-0 za Rusa i kao da se krenuo vraćati, ali Medvjedev neće samo tako ispustiti ogromnu prednost te je već u idućem servis gemu Rus završio priču i prvi put ušao u drugi tjedan Wimbledona. - Taktički sam odigrao sjajno s obzirom na to da je u naletu. Igrao sam jako pametno i nisam mu davao previše prilika da mi može kontrirati. Dobro sam servirao i to je bio ključ prva dva seta. On je igrač koji sve vraća i morate imati oružje da ga probijete, sve do zadnja dva gema nije bilo dobro. Servis mi nije pomogao koliko je trebao - objasnio je za Sportklub hrvatski tenisač Marin Čilić.

 ??  ?? Sve je išlo vrhunski pa je uslijedila ona ‘crna rupa’
Sve je išlo vrhunski pa je uslijedila ona ‘crna rupa’

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia