24sata

Olmo: Osvojit ću EP za moje Hrvate

VAMOS, DANI Španjolska i Italija večeras u 21 sat igraju prvi polufinale, a Španjolcu Daniju Olmu sreću su zaželjeli igrači Hrvatske

-

POLUFINALE

Italija je posljednji put u finalu Europskog prvenstva bila 2000. godine, kad su u produžecim­a izgubili od Francuske, a Španjolska je posljednja dva naslova europskog prvaka osvojila 2008. i 2012. godine.

Simpatije Dinamovih navijača bit će sigurno na strani Španjolske zbog Danija Olma, koji je pet godina proveo u Dinamu, a malo je nedostajal­o da odjene i dres hrvatske reprezenta­cije. - Otac je imao ključnu ulogu u karijeri, kao i moja obitelj. Uvijek su bili uz mene. Majka mi se pridružila u Hrvatskoj kad sam imao 16 godina. Više sam razgovarao o nogometu s ocem, puno mi je pomogao - kaže Olmo, koji je, uz Španjolsku, navijao za Hrvatsku. Susret osmine finala protiv Hrvatske proživio je vrlo emotivno jer, kako kaže, Hrvatska mu je druga domovina. I nakon te utakmice zadržao se s hrvatskim igračima u razgovoru.

- Bili su sretni zbog mene i poželjeli su mi sve najbolje u nastavku Europskog prvenstva. Poručili su mi, ako već oni ne mogu osvojiti Euro, da ga mi osvojimo. Pa, evo, idem ga osvojiti za Hrvate - kaže Olmo. Dok je igrao u Dinamu, Nenad Bjelica tvrdio je da bi Olmo, da je kojim slučajem Portugalac, vrijedio 130 milijuna eura. Olmo to nije zaboravio.

- Bjelica je tako mislio i cijenim to. On je trener koji je obilježio moju karijeru, puno mi je pomogao i jako mi je drag - rekao je Olmo, koji nikad nije zažalio što se kao klinac iz Barcelone preselio u Dinamo Zagreb.

I dok će Olmo, kako kaže, igrati za Španjolsku i Hrvatsku, Talijani će igrati za Leonarda Spinazzolu, jednog od najboljih talijanski­h igrača na Euru. Spinazzola je protiv Belgije ozljedio Ahilovu tetivu i neće ga biti šest mjeseci. U suzama je napustio teren, kao što je cijela Italija plakala nad sudbinom igrača koji je živio san na Euru. U analizama utakmice gotovo 90 posto najpoznati­jih svjetskih trenera prognozira pobjedu Italije, ako se kojim slučajem namjeravat­e kladiti, najčešća prognoza je 3-1 za Italiju. - Strašno mi je žao Spinazzole, razgovarao sam s njim i uvjeren je da će Italija u finale. I ja tako razmišljam, ne vidim kako Španjolska može pobijediti. Neću se zaletjeti i reći da će Italija 100 posto pobijediti, bilo bi nepošteno prema španjolsko­m nogometu, kojeg izuzetno cijenim, ali vjerujem da će se Italija revanširat­i za težak poraz od Španjolske u finalu Eura 2012. - kaže Mourinho. (dm)

 ??  ?? Italija i Španjolska igraju večeras u 21 sat, uz prijenos na HTV 2
Italija i Španjolska igraju večeras u 21 sat, uz prijenos na HTV 2

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia