24sata

‘ŽENA MI JE R MORAM DAT

VATROGASAC MARKO Na intervenci­ji mu je boca acetilena eksplodira­la na metar od njega. Izgorjela mu oprema

- Piše: EMIRAT ASIPI

Ovakvo mi se nešto nije desilo. Nisam ni o čemu razmišljao, pogledao sam se i vidio da sam dobro i na nogama te nastavio dalje.

Rekao nam je to zagrebački vatrogasac Marko Radošević (33), kojem je jučer na intervenci­ji u Šestinama ispred nosa eksplodira­la boca, navodno boca acetilena koju su vatrogasci pronašli 50 metara od mjesta eksplozije. Marko nam kaže da se nije uplašio.

- Ne razmišljaš ni o čemu osim da ugasiš taj požar, kroz glavu mi ništa drugo nije prolazilo. Kolege su me gledali, ja sam provjerio je li sve u redu. Izgorjela mi je oprema, kaciga, odijelo i potkapa, ali je odradila svoj posao i spasila me od mogućih posljedica - rekao nam je Marko, koji je otac slatkih blizanaca od 1,5 godinu.

- Kad je supruga vidjela snimku nazvala me i rekla da od sutra više ne smijem raditi, jako se uplašila što je razumno, ali to je moj posao i za to sam plaćen. Nisam nikakav heroj, već vatrogasac koji radi svoj posao kao i svaki drugi čovjek, koji radi svoj posao. Što se tiče klinaca, oni su još mali, nisu svjesni čime se otac bavi, i bolje da je tako rekao je Marko, kojem su i otac i brat vatrogasci.

TATA MU JE BIO VATROGASAC

- Tata je bio vatrogasac 30 godina i logično je bilo da brat i ja to postanemo. Bio nam je to san. Ja sam vatrogasac četiri godine, a prije toga sam bio zaštitar, to sam bio i kad sam ženu upoznao pa je otpočetka svjesna da sam potencijal­no uvijek u opasnosti, ali otkad sam postao otac sve više razmišljam o posljedica­ma i prije nego što krenem u neku akciju dva puta promislim, ali kad se radi o poslu tu se zna rad i red. Naš je posao jasan i imamo izvrsnu komunikaci­ju među kolegama i točno znamo kako reagirati i gdje, ali opasnost, naravno, uvijek postoji. Zato je bitno pravovreme­no reagirati i znati što radiš. Ova eksplozija je bila neočekivan­a, ali bio sam toliko fokusiran na gašenje vatre da

ni

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia