24sata

EKLA DA I OTKAZ’

-

sam ni registrira­o da se moglo nešto veće desiti. Bitno je da smo uspjeli ugasiti požar i da nema ozlijeđeni­h, štete, nažalost, ima ali je najbitnije da je živa glava - govori nam Marko, dok nam njegove kolege iz JVP Zagreb govore da je on njihov heroj i da je najjači.

- Ha-ha. Ma kakav heroj, ima u zemlji heroja, ali mi smo vatrogasci, znači plaćeni smo da gasimo vatru i to radimo, nadamo se da to radimo dobro - nadodao je Marko. Mami, kako nam je rekao, nije pokazao snimku.

‘KAO MALI SAM BIO DEBEO’

- Mama kao mama, to bi bila burna reakcija, najbolje da što manje zna - smije se Marko, koji je rekao da je bilo zezancije od prijatelja.

- Imamo WhatsApp grupu gdje su me prijatelji zafrkavali, ali, naravno, bez zle krvi i kad je sve prošlo dobro i bez posljedica. To uvijek radimo, tako se opuštamo i izbjegavam­o stres. Super smo ekipa i nikad nismo imali problema na poslu - rekao je Marko, koji nam je rekao da je po ovim vrućinama jako teško raditi.

- Naša oprema teži oko 20 kilograma, a kad idemo na intervenci­ju bude zaista teško i jako vruće pa se zna desiti i slučajevi kolabiranj­a, ali tu nastupa spomenuta komunikaci­ja među kolegama pa se mijenjamo i sve bude dobro. A bitno je i dosta trenirati i održavati kondiciju pa onda nemamo problema - rekao je Marko, koji je kao mladić imao problema s kilogramim­a.

- Bio sam debeli. I tako je bilo do odlaska u vojsku. Ja sam bio predzadnja generacija, koja je imala vojni rok. Tamo sam se istopio, baš mi je to trebalo. Nakon vojske sam se pridržavao treninga i pravilne prehrane i kilogrami se više nisu vratili, a sad nastoji što više trenirati - rekao je Marko i otkrio da će ove godine na godišnji odmor ići na Pag. - Prvo moram smiriti suprugu, a kad mi dođe godišnji ići ćemo s klincima na Pag se opustiti. A do tad se nadam da nećemo morati puno intervenir­ati - zaključio je Marko.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia