24sata

PITON GA GRICNUO SVIREPI NAPAD IZ WC-A ZA PENIS

DI SI, SUSJED? Vlasnik nije zatvorio terarij. Albino piton kroz odvodni sustav našao je put do susjeda

- Piše: AURORA WEISS

Muškarac (65) iz Graza u ponedjelja­k oko šest sati išao je na toalet. Kad je sjeo na školjku, osjetio je kako ga je nešto ugrizlo za genitalije.

Držeći se za ozlijeđeno međunožje, šokirano je gledao albino pitona koji ga je promatrao iz školjke i jedva se pribrao da nazove policiju. Stigavši na mjesto događaja, policajci su u stanu zatekli starijeg muškarca s krvavim genitalija­ma koji im je objašnjava­o da mu je to učinio piton koji je iskočio iz njegove školjke i ugrizao ga za penis.

ULOVIO ZMIJU RUKOM

- Policajci su nazvali eksperta za gmazove, koji je zmiju izvadio iz toaleta, a muškarcu koji je manje krvario iz genitalija pozvali vozilo Crvenoga križa. Prevezen je u ambulantu s lakšim ozljedama – rekao nam je glasnogovo­rnik štajerske policije Markus Lamb. Istaknuo je kako policajci nešto ovakvo još nisu doživjeli.

- Ljudi nas znaju zvati zbog zmija u vrtu, ali zmiju u WC-u, i još k tome nekog ozlijeđeno­g, to još do sada nismo imali – kaže

Lamb. Ništa manje neobično ovo nije bilo za Wernera Stangla, voditelja službe za reptilske hitne slučajeve s devet zaposlenik­a. Odazvao se na poziv policije. Kaže kako je, unatoč opremi koja je predviđena za hvatanje zmije, posao morao obaviti rukom.

- Sa zmijama radim već 40 godina. Znao sam da nije otrovan i da je njegovo vađenje zaštitnom rukavicom za mene siguran potez. Imao sam na umu da je i zmija u tom trenutku pod stresom i da iz tog razloga može ugristi. S obzirom na njegovu veličinu od 1,6 metara zubi nisu bili veliki. Mogao je samo probiti kožu i nanijeti lakše ozljede. Neotrovne zmije opasne su tek od 3 metra veličine – rekao nam je Stangl napomenuvš­i kako albino pitoni mogu narasti i do 10 metara dužine, kad ugrizom doista mogu usmrtiti čovjeka.

PITON TRAŽIO IZLAZ IZ STANA

Nestašnog pitona su otuširali i nije dugo ostao u rukama krotitelja gmazova. Ozlijeđeni čovjek znao je da njegov 24-godišnji susjed drži zmije u stanu, pa je policija znala na koja vrata pokucati. Stangl ga je također mogao locirati temeljem registra vlasnika gmazova. Pokucavši mu na vrata, zamolili su ga da provjeri je li mu svih 11 zmija na broju. Tad je ustanovio da mu nedostaje albino piton. - Zmije su kod njega vrlo dobro smještene, imaju vodu i hranu. No mladić je zaboravio zatvoriti terarij. To vam je kao da ste zaboravili zatvoriti vrata ili prozor pa su pas ili mačka odlučili pronjuškat­i po susjedstvu. Samo u ovom slučaju nije riječ o psu nego o zmiji – kaže Stangl. Ozlijeđeni muškarac pušten je kući.

 ??  ??
 ??  ?? Piton je mlad, dugačak 1,6 m i zubima može samo probiti kožu
Piton je mlad, dugačak 1,6 m i zubima može samo probiti kožu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia