24sata

‘Pljeskalo joj se više nego papi Piju...’

SEKS BOMBA ‘80-IH Njezini erotiziran­i nastupi na TV-u ponekad su bili cenzuriran­i

- Piše: PAULA BOBANOVIĆ

O njezinu odlasku ovih je dana pisao čak i ugledni britanski Guardian.

Mlađa publika teško da će znati za Raffaellu Carru (78), talijansku pop ikonu, koja je vrhunac slave imala krajem ‘70-ih i početkom ‘80-ih godina prošlog stoljeća. Probila se i na britanske top-liste svojim najvećim hitom “A far l’amore comincia tu” iz 1978. godine, koji je za otočno tržište preveden kao “Do It, Do It Again”.

U vrijeme najveće slave talijanske novine opisivale su je kao “onu kojoj se više plješće nego li predsjedni­ku Sandru Pertiniju, onu koja je vrednija od nogometne zvijezde Michela Platinija i koja je čudesnija i od samog pape Pija”.

PJEVALA SA SINATROM

Rođena je u Bologni 1943. godine i upisala se na akademiju na smjer plesa, a uskoro je počela dobivati i uloge u talijanski­m povijesnim epskim filmovima. Potaknuta velikim uspjehom, preselila se u SAD i tamo dobila ulogu uz Franka Sinatru u filmu “Von Ryan’s Express” iz 1965.

Ubrzo nakon toga vratila se u Italiju i postala voditeljic­a na televiziji u showu “Canzonissi­ma”, u kojoj je često i sama pjevala. Njezini erotiziran­i nastupi ponekad su čak bili cenzuriran­i, ali je postala iznimno popularna i u Španjolsko­j, gdje je vodila emisiju “La Hora de Raffaella”.

U ŽIRIJU ‘THE VOICEA’

Okušala se i u Južnoj Americi. Preselila se u Buenos Aires 1979. Bila je ikona LGBTQ populacije, ali i kako su kasnije govorili, učinila je više za samosvijes­t žena nego mnoge feministic­e jer je hitovima dopirala do najšire populacije.

Objavila je 25 albuma, a njezin najveći hit oživio je i u talijansko­m filmu “Velika ljepota” Paola Sorrentina iz 2013. godine. Pjesmu je prije desetak godina obradio i poznati francuski DJ Bob Sinclar.

Prije dvije godine vratila se na talijansku televiziju kao članica žirija u natjecanju “The Voice”. Živjela je s dugogodišn­jim partnerom Sergijem Japinoom, koji se od nje oprostio emotivnom porukom i kratko rekao da se već dugo borila s neizlječiv­om bolešću, ne navodeći o čemu je točno riječ.

 ??  ?? Carrini erotiziran­i nastupi mnoge su ostavljali
bez teksta
Carrini erotiziran­i nastupi mnoge su ostavljali bez teksta

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia