24sata

TAJNI REALITY NA DUGOM OTOKU: PREŽIVLJAV­ALI SU

DOBRA REKLAMA Milijunska će publika zbog showa ‘upoznati’ plažu Sakarun i Park prirode Telašćicu, koji su kulise...

- Piše: IVA DIVLJAKOVI­Ć

Dugi otok ugostio je ekipu televizijs­kog spektakla “Expeditie Robinson”, nizozemske inačice popularnog reality showa “Survivor” o preživljav­anju.

Filipini, na kojima se serijal snima, otpali su zbog korona virusa, a situaciju je ove godine “spasio” Dugi otok, na kojem je proteklih mjeseci bila povoljna epidemiolo­ška situacija. Projekt su snimali u strogoj tajnosti. - ‘Survivor’ je u Nizozemsko­j

apsolutno najgledani­ji TV show, dostiže i do 60 milijuna pregleda u izravnom prijenosu i kasnijim online streamovim­a na različitim platformam­a. Neke druge destinacij­e u kojima se snimao isti ‘NL Survivor’ imale su porast bukinga i do 70% s kvalitetno­g nizozemsko­g tržišta odmah u sljedećoj godini, poput Filipina prije dvije godine - rekao nam je Ante Galić, voditelj PR-a i marketinga TZ-a grada Zadra. Dugi otok otkrit će tako milijunsko­j publici prirodne ljepote, poput plaže Sakarun, tajnovitih špilja, Parka prirode Telašćica, Slanog jezera i mnogih drugih atrakcija, a koje su poslužile kao kulisa za “Expeditie Robinsona”. Uz to, naši su ljudi na projektu osiguraval­i i logistiku, smještaj televizijs­kih ekipa i sudionika, izradu scenografi­je i pomoć u organizaci­ji snimanja. - U produkciji je sudjeloval­o 80-ak lokalnih suradnika, a ukupno nekoliko stotina stranih sudionika ove zahtjevne produkcije boravilo je u protekla dva mjeseca u Salima i okolici - kaže Galić.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia